28 Nisan 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 14.07.2023 20:25 | Son Güncelleme: 14.07.2023 20:29

Avustralya uğradığı siber saldırıda kamuya ait hassas bilgilerin ifşa olduğunu doğruladı

Avustralya'da bazı eyaletler, devlete ait hassas bilgilerin Rus hacker grubu ALPHV/Blackcat tarafından çalınarak internette yayımlandığını doğruladı
Avustralya uğradığı siber saldırıda kamuya ait hassas bilgilerin ifşa olduğunu doğruladı

The Guardian'ın haberine göre, Victoria eyaletinin bilgi güvenliğinden sorumlu yetkilisi David Cullen, yaptığı açıklamada, ALPHV/Blackcat isimli hacker grubunun Avustralya'da faaliyet gösteren ticari hukuk firması HWL Ebsworth'ün veri tabanına düzenlediği siber saldırının ardından elde ettiği verileri "dark web"te yayımladığını onayladı.

Cullen, yayımlanan verilerin kamu kurumlarına ait hassas bilgileri de içerdiğini açıkladı. Konuyu son derece ciddiye aldıklarını ifade eden Cullen, olay hakkında İngiliz Milletler Topluluğu ile de ortak çalıştıklarını vurguladı. Cullen, hükümetin bilgi teknolojileri sistemlerinde doğrudan bir ihlalinin olmadığını belirterek, başka hangi verilerin yayınlandığını araştırdıklarını kaydetti.

Victoria eyaleti yönetimi de, yetkililerle ortaklaşa çalıştıklarını ve olaydan etkilenen insanları en kısa sürede bilgilendirecekleri açıkladı. Queensland eyaleti yönetiminden bir sözcü tarafından yapılan açıklamada ise eyaletin içişleri bakanlığının, saldırının yol açtığı hasarı telafi etmek için ilgili hukuk şirketi ve verilerin ifşasından etkilenen kamu kurumlarıyla çalışmaya devam ettiği aktarıldı.

Saldırı 40 kamu kurumunu etkiledi

Hacker grubunun nisanda gerçekleştirdiği siber saldırıda İçişleri Bakanlığı, Avustralya Vergi Dairesi, Savunma Bakanlığı ve Avustralya Federal Polisi dahil en az 40 kamu kurumu etkilenmişti. Ortalama 1,4 terabayt hassas bilginin, 8 Haziran'da "dark web"te yayımladığı iddia edilmişti.

Kaynak: AA