29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 29.08.2023 17:00 | Son Güncelleme: 29.08.2023 17:17

Avustralya’daki Chevron çalışanları greve gidiyor

ABD'li enerji şirketi Chevron'un Avustralya'daki çalışanları düşük ücret ve kötü çalışma koşulları nedeniyle 7 Eylül'de greve gidecek
Avustralya’daki Chevron çalışanları greve gidiyor

Chevron çalışanlarını temsil eden Offshore Alliance (OA) sendikasından yapılan açıklamada, sendika avukatlarının grev kararını şirkete bildirdiği belirtildi. Sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) tesislerinde çalışanların 7 Eylül'den itibaren iş bırakma eylemlerine başlayacağı ifade edilen açıklamada, eylemlerin şirket, pazarlık taleplerini kabul edilene kadar süreceği kaydedildi.

"Chevron çalışanları sindirilemeyecektir"

Açıklamada, Chevron'un sendika pazarlık sürecinde sorumluluğunu yerine getirmediğine işaret edilerek "Chevron çalışanları, kaynaklarımızı sömürebileceklerini, Avustralyalı vatandaşlarını soyabileceklerini ve tehlikeli tesislerde çalışan yüksek vasıflı petrol ve gaz işçilerine düşük ücret ödeyebileceklerini düşünenler tarafından sindirilemeyecektir” ifadesi kullanıldı.

Chevron, 1952’den bu yana faaliyet gösterdiği Batı Avustralya Eyaleti'nde, Wheatstone ve Gorgon LNG tesislerini işletiyor.

Öte yandan, Avustralya basınına konuşan Chevron sözcüsü, anlaşmaya varılması için eylemin gerekli olduğuna inanmadıklarını ancak çalışanların eylemde bulunma hakkına sahip olduğunu kabul ettiklerini belirtti.

Kaynak: AA