25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 22.05.2022 14:56 | Son Güncelleme: 22.05.2022 15:09

Belçika maymun çiçeği virüsüne karşı zorunlu karantina uygulayan ilk ülke oldu

Ülkede üç maymun çiçeği vakası görüldüğünü açıklayan Belçika, pozitif çıkanlara zorunlu karantina uygulayan ilk ülke oldu. Yetkililerden yapılan açıklamaya göre enfekte olanlar 3 hafta boyunca kendini karantina alacak
Belçika maymun çiçeği virüsüne karşı zorunlu karantina uygulayan ilk ülke oldu

Belçika, 21 günlük zorunlu bir maymun çiçeği virüsü karantinası uygulayan ilk ülke oldu. İlk olarak 7 Mayıs’ta İngiltere’de görülen virüs 14 ülkeye yayıldı. İngiltere’deki doktorlar, vakalarda hızlı bir artış olduğu konusunda uyarıda bulundu. 

Belçika’da üç vaka belirlendikten sonra sağlık yetkilileri virüse yakalananların üç hafta boyunca kendilerini karantina altına almak zorunda kalacaklarını açıkladı. İlki Cuma günü kaydedilen enfeksiyonların tümünün liman kenti Antwerp'teki düzenlenen bir festivalle bağlantılı olduğu tahmin ediliyor. 

İngiltere'de vakalar 20'ye yükseldi

İngiltere Sağlık Bakanı Sajid Javid, dün 11 İngiliz'in daha virüs testinin pozitif çıktığını ve toplam vaka sayısının 20’ye ulaştığını açıkladı. Vakalar arasında şu anda Londra hastanesinde kritik durumda olan bir İngiliz çocuk varken, Avrupa'da 100 enfeksiyon daha kaydedildi. 

"Önümüzdeki haftalarda ciddi rakamlar görebiliriz"

Sky News’a konuşan İngiliz Cinsel Sağlık ve HIV Derneği başkanı Dr Claire Dewsnap, “Salgına vereceğimiz yanıt burada gerçekten kritik. Önümüzdeki hafta daha fazla teşhis olacak” dedi. Ne kadar vaka olacağını tahmin etmenin zor olduğunu söyleyen Dewsnap, “Beni en çok endişelendiren şey Avrupa genelinden çok fazla yayılıyor olması. Şu an zaten nüfus içinde bir yayılım var. Bütün bu insanların temaslarını toplamak çok büyük bir iş. Önümüzdeki iki veya üç hafta içinde ciddi rakamlar görebiliriz” diye konuştu. 

(Kaynak: DailyMail)