03 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 17.04.2022 10:29 | Son Güncelleme: 17.04.2022 23:25

Bella Hadid: Instagram Filistin mesajlarımı engelliyor

Filistin asıllı Amerikalı model Bella Hadid, Filistin'e destek paylaşımlarının Instagram tarafından engellendiğini söyledi. 25 yaşındaki manken sosyal medya platformunun sansürcü tavrını eleştirdi
Bella Hadid: Instagram Filistin mesajlarımı engelliyor

Babası Filistin, annesi ise Hollanda kökenli olan Amerikalı model Bella Hadid, Filistin'e destek olmak için yaptığı paylaşımların Instagram tarafından engellendiğini öne sürdü. Hadid, "Instagram'ın bu sansürcü tavrı yüzünden paylaşımlarımı 1 milyon daha az kişi görüyor" diyerek isyan etti.

İsrail'in Filistinlilere yönelik şiddetini Mescid-i Aksa'ya taşıması üzerine paylaşmak istediği fotoğrafının da Instagram tarafından engellendiğini söyleyen Bella Hadid, "Söz konusu Filistin olunca böyle davranıyorlar" dedi.

Instagram'da 51 milyon takipçisi olan Bella Hadid, sosyal medya hesabında paylaşımlarına getirilen kısıtlamaları kanıtlayan bir ekran görüntüsü de yayımladı. Top model, Filistin'e destek paylaşımının Instagram tarafından uygulanan kısıtlama nedeniyle başkaları tarafından paylaşılamadığını iddia etti.

“Instagram 2 saattir repost yapmama izin vermiyor” diye yazan Bella Hadid, engellendiğine yönelik iddialarını da yine aynı platformdan kamuoyuna duyurdu.

Model, “Kutsal Ramazan ayında, dua sırasında İsrail'in Filistinlilere saldırması kafadan hasta olmak demektir” ifadelerini kullandı. Bella Hadid bugüne kadar pek çok kez Filistinlilerin yaşadığı baskıyı dile getirdiği mesajlarıyla dikkati çekmişti.