Gülten Dayıoğlu 90 yaşında. Ama hâlâ milyonların zihninde bir çocuk: Fadiş. 156. baskısını yapan, Türkiye’de çocuk edebiyatının ilk çoksatarı sayılan romanın kahramanı, yıllardır okullarda “Fadiş sonra ne yaptı?” diye sorulan o küçük kız... Şimdi bu sorunun yanıtı yazarın kendisinden geliyor. Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan Bende Kalmasın, bir yazarın verdiği sözü yerine getirdiği kitap: “Fadiş siz misiniz?” sorusunun cevabı nihayet geliyor. Ama bu sadece kişisel bir itiraf değil; aynı zamanda 40’lı yıllardan bugüne, çok katmanlı bir toplumun kültürel ve sınıfsal panoraması.
27.06.2025 04:30
90 yıllık ömrü ‘direnerek yaşamak’
Gülten Dayıoğlu, yeni kitabı Bende Kalmasın’da kendi hayatını kahramanı Fadiş üzerinden anlatıyor. Yazar, 40’lardan bugüne, çok katmanlı bir toplumun panoramasını da sunuyor
A+
Yazı Boyutunu Büyüt
A-
Yazı Boyutunu Küçült
* Bu haber/yazı ve resimlerin eser sahipliğinden doğan tüm hakları Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’ne ait olup işbu yazı/haber ve resimlerin, kaynak gösterilmeksizin kısmen/tamamen izin alınmaksızın yeniden yayımlanması yasaktır. Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’nin, 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 24. maddesinden doğan her türlü hakkı saklıdır.
İstanbul Türkçesi bir üslup zarafeti
05 Aralık 2025
İzzet Günay: “İyi yaşamak da öğrenilen bir şey”
21 Kasım 2025
İlham veren bilim kadınları
07 Kasım 2025
Cannes Film Festivali jüri üyesi ,Fransız yazar Leila Slimani: Birçok Türk romanında kendimi buldum
Tüm Yazıları
05 Eylül 2025