29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 13.12.2022 10:35 | Son Güncelleme: 13.12.2022 11:53

Beyaz Saray'dan Musk'ın Fauci açıklamalarına tepki: Tweet'leri mide bulandırıcı

Milyarder Elon Musk’ın Anthony Fauci hakkındaki tweet'leri, Twitter Blue’nun piyasaya geri dönüşünü gölgede bıraktı. Beyaz Saray, Musk'ın tweet'lerinin tehlikeli ve mide bulandırıcı olduğunu söyledi. Bu arada platformda nefret söyleminden sorumlu olan güvenlik kurulu dağıtıldı
Beyaz Saray'dan Musk'ın Fauci açıklamalarına tepki: Tweet'leri mide bulandırıcı

Twitter’ın yeni sahibi Elon Musk’ın Ulusal Alerji ve Enfeksiyon Hastalıkları Enstitüsü’nün direktörlüğünü yapan Anthony Fauci’nin yargılanmasına çağırıda bulunan tweet'leri hakkında Beyaz Saray’dan sert yorumlar geldi. Beyaz Saray basın sekreteri Karine Jean-Pierre’in dün gerçekleştirdiği basın toplasında, doğrudan adını kullanmadığı Elon Musk’ın, paylaştığı tweet'lerle Dr. Fauci ve sağlık çalışanlarına kişisel saldırıda bulunduğunu ve bu saldırıların ciddiye alınması gerektiğini vurguladı. 

Geçtiğimiz Pazar Elon Musk’ın Fauci hakkında yaptığı paylaşım gündeme oturdu. Musk yaptığı paylaşımda "Zamirlerim Yargılansın/Fauci" yazarak cinsiyetsiz zamirlerin kullanılmasıyla ilgili göndermede bulunarak ABD’de pandemi yönetiminden sorumlu Fauci’nin yargılanması gerektiğini transfobik sözlerle dile getirdi. Musk hem sağlık çalışanları hem de LGBTQ topluluğuyla dalga geçtiği için tepki gördü. Elon Musk, aynı gün San Fransisco’da katıldığı bir komedi gösterisinde sahneye çıkınca izleyicilerin sert eleştirileriyle karşılaştı.

100 kişilik güvenlik kurulu dağıtıldı

Twitter Blue’nun yeniden piyasaya sürüldüğü pazartesi gününün akşamı ise Twitter’ın bünyesinde bulunan 100 kişilik Trust & Safety Kurulu’na son verilmesi ise dikkat çekti. Sitede bulunan nefret söylemleri, çocuk istismarı ve kendi kendine zarar verme gibi konularda asayişi sağlamak için 2016 senesinde oluşturulan ve birçok farklı camiadan temsilci bulunduran kurulun gitmesi, sitenin güvenliği için kafalarda birçok soru işaretinin oluşmasına sebep oldu. 

Apple kullanıcılarına 250 lira

Yükselen dolar kuru ve Twitter’ın Apple hakkında yaptığı paylaşımlardan sonra, Türkiye’deki Twitter kullanıcılarının en merak ettiği soru, Twitter Blue’nun fiyatı oldu. Twitter’ın yaptığı açıklamaya göre Apple kullanıcıları aylık 250 lira, Android veya internet sitesi kullanıcılarıysa aylık 110 lira gibi bir ücretle resmi onay işaretlerine ve Twitter Blue’nın sunduğu bütün yeni özelliklere sahip olacak

Çeşitli basın organizasyonlarıyla bu haberi paylaşan kurul üyelerinin anonim kalması da dikkat çekti. Elon Musk’ın, hakkında paylaştığı tweet'lerden sonra Twitter’ın eski güvenlik sorumlusu Yoel Roth’un yaşadığı kişisel saldırılar ve tehditler sebebiyle evinden kaçması gerekmişti.