Daha önce rakiplerini haşarat olarak adlandıran hatta göçmenleri hayvanlara benzeten Donald Trump şimdi de Joe Biden'ın seçim öncesi taktiklerini Hitler'in Gestapo'suna benzetti. Trump, hakkındaki davaların Biden yönetimi tarafından planlandığını öne sürerek, "Bu insanlar Gestapo hükümeti yönetiyorlar ve sahip oldukları tek şey bu. Onlara göre kazanmalarının tek yolu bu ve aslında bu onları öldürüyor ama beni rahatsız etmiyor" dedi.
New York Times ses kayıtlarına ulaştı
Bir bağışçının New York Times'a verdiği ses kaydına göre Trump, bu sözleri Florida'daki Mar-a-Lago tatil köyünde partinin önde gelen liderleri ve zengin bağışçılarla yaptığı özel bir toplantı sırasında sarf etti. Trump, konuşmasında New York'ta görülmekte olan sus payı davası da dahil olmak üzere kendisine karşı dört ayrı dava açan savcıları sert dille eleştirdi. Trump, Demokrat yönetimin en önemli başkanlık rakibini ortadan kaldırmak için başlattığını iddia ettiği "cadı avını" kınadı. Oavalara müdahil olduğunu reddeden Beyaz Saray'dan tepki gecikmedi.
"Neonazilerle öğle yemeği yemiyor"
The Hill gazetesinin haberine göre, Beyaz Saray Sözcü Yardımcısı Andrew Bates "Başkan Biden, faşistlerin dehşet verici söylemlerini tekrarlamak, Neonazilerle öğle yemeği yemek ve cesur polis memurlarının hayatlarına mal olan çürütülmüş komplo teorilerini körüklemek yerine, şiddet içeren suçlarda son 50 yılın en büyük düşüşünü gösteren yaklaşımla, Amerikan halkını ortak demokratik değerlerimiz ve hukukun üstünlüğü etrafında bir araya getiriyor" dedi.
Gestapo nedir?
Almanya'da Hitler döneminde kurulan gizli, siyasi polis örgütüdür. Hitler'in Gizli Devlet Polisi olarak bilinir. 1933'te Hermann Göring tarafından Prusya'nın çeşitli güvenlik polisi kuruluşlarının tek bir organizasyonda birleştirilmesi ile kuruldu. 20 Nisan 1934'te Schutzstaffel (SS) lideri Heinrich Himmler'in yönetimine geçti. Diğer taraftan Reinhard Heydrich ve Heinrich Müller'e yetki verildi.
II. Dünya Savaşı sırasında yaklaşık 45 bin üyesi vardı. Ofislerine Gestapoleitstellen denirdi. Savaş sırasında Almanya'da bulunan müttefik casuslarını yok etmek için de kullanılmıştır. Gestapo erleri genellikle önemli giriş kapılarına nöbetçi olarak bırakılırlardı; görevleri giriş kartlarını kontrol etmekti.
Hüküm sürdüğü on iki yıl boyunca, Avrupa'ya korku ve dehşet saldı. Devlet içinde devlet oldu.
Ayrıca toplama kamplarında aktif rol oynamışlardır. Savaş sonrası çoğu kaçmayı başarmış, yakalananlar savaş suçlusu sayılarak kurşuna dizilmiştir. Gestapoların bir diğer görevi de savaş ortamında olup bitenden habersiz halkı dolduruşa getirerek onların düşman kuvvetlerine karşı sivil bir güç olarak kullanımını sağlamaktı.