04 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 18.10.2023 17:29 | Son Güncelleme: 18.10.2023 17:46

Biden: Çatışmanın bölgeye yayılmasına izin vermeyeceğiz

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile bugün İsrail'de bir araya gelen ABD Başkanı Joe Biden, "Çatışmanın bölgeye yayılmasına izin vermeyeceğiz. Diğer ülkeler ve düşman aktörler İsrail'e saldırıyı düşünmemeliler" dedi
Biden: Çatışmanın bölgeye yayılmasına izin vermeyeceğiz

Bugün İsrail'de Başbakan Binyamin Netanyahu ile görüşen ABD Başkanı Joe Biden, yaptıkları toplantı sonrası basına verdiği demeçte, "Bu hafta Kongre'den İsrail için eşsiz destek paketi isteyeceğim. Çatışmanın bölgeye yayılmasına izin vermeyeceğiz. Diğer ülkeler ve düşman aktörler İsrail'e saldırıyı düşünmemeliler" ifadelerini kullandı. Biden'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar ise şöyle:

  • Düşmancıl davranan gruplara şunları söylüyorum, yapmayın yapmayın yapmayın. Biz bunları 11 Eylül saldırıları olarak tanımladık. Yaşanılan korkunç şeyler İsrial'e dokunan şeyler sinir ve acı. Sizi tüketen bu sinir ABD'liler tarafından da anlaşılıyor, ben de anlıyorum. Adalet yerine getirilmeli.
  • İsrail yeniden Yahudi toplumu için güvenli yer olmalı. Her zaman yanınızda olduk, olmaya da devam edeceğiz, size söz veriyorum. Bu hafta Kongre'den İsrail için eşsiz destek paketi isteyeceğim. Çatışmanın bölgeye yayılmasına izin vermeyeceğiz. Diğer ülkeler ve düşman aktörler İsrail'e saldırıyı düşünmemeliler.

"İsrail yalnız değilsin, ABD senin yanında"

  • Filistinliler ve İsrailliler barış içinde yaşamalı. Benim için bu iki devletli çözüm anlamına geliyor. Teröristler kazanamayacak. Başladığım yerde bitirmek istiyorum. İsrail yalnız değilsin, ABD senin yanında.
  • Sevdiklerini kaybedenler için şunu biliyorum. Hiçbir zaman gerçekten de gitmiş olmayacaklar. Onların bir parçası hiçbir zaman kaybolmayacak. Bu da sizin onlara duyduğunuz sevgi ve onların size duyduğu sevgi. Onları hatırlatan bir yere geçtiğiniz zaman gülümseyeceksiniz ve o zaman da bileceksiniz; O gülücük size onları hatırlatacak. En karanlık zamanlarda bile dayanmanız gereken ışığı size verecek bu gülücük. Terör ve teröristlerin sizin kararlılığınızı kırmaya çalışırken yaptığı her şeyin üstesinden gelebileceksiniz. Harika hikayeler dinledik. Cesaret hikayeleri dinledik. Hayatta kalanlar birbirlerine yardım ettiler.

"İsrail yeniden Yahudiler için güvenli hale gelmeli"

  • Birçok insan Yahudi geleneklerine göre sevdiklerini gömdü. Yedek askerler geride ailelerini bıraktılar. Yeni evleniş insanlar yardıma koştular. Çok daha fazlası yaşandı. İsrail Devleti Yahudiler için güvenli bir yer olarak doğdu. Ve İsrail var olmasaydı icat edilmek zorunda kalınırdı. Bugün de öyle hissediyoruz. İsrail yeniden Yahudiler için güvenli hale gelmeli. Size söz veriyorum... Elimizden gelen her şeyi gerçekleştirmek için çalışacağız'