08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 24.07.2024 20:08 | Son Güncelleme: 24.07.2024 20:14

Biden-Netanyahu görüşmesi bekleniyor: İsrail müzakere heyetinin Katar'a gidişi ertelendi

İsrailli müzakere heyetinin esir takası görüşmeleri için yapacağı Katar ziyaretinin ertelendiği iddia edildi. The Times of Israel'in haberine göre, Müzakere heyetinin Netanyahu ile Biden arasındaki görüşmenin ardından Doha'ya gitmesi bekleniyor
Biden-Netanyahu görüşmesi bekleniyor: İsrail müzakere heyetinin Katar'a gidişi ertelendi

Gazze Şeridi'nde esir takası ve ateşkes müzakereleri için yarın Katar'a gitmesi beklenen İsrailli müzakere heyetinin ziyaretinin ertelendiği öne sürüldü. The Times of Israel'in haberine göre, heyetin devam eden müzakerelere katılmak için yarın Katar'ın başkenti Doha'ya gitmesi bekleniyordu. İsrailli bir kaynak, heyetin programının ertelendiğini, gecikmenin ABD'de temaslarına devam eden İsrail Başbakan Binyamin Netanyahu ile Başkan Joe Biden arasındaki görüşmenin 25 Temmuz'a ertelenmesinden kaynaklandığını aktardı.

Netanyahu'nun ateşkes müzakerelerini Biden ile görüşmeyi planladığını söyleyen kaynak, heyetin iki liderin bir araya gelmesinin ardından müzakerelere döneceğini kaydetti. Kaynak, İsrail heyetinin Doha'ya tekrar ne zaman gideceğine dair bilgi vermese de gecikmeye rağmen müzakerecilerin arabulucularla görüşmeye devam ettiğini kaydetti. İsrail'deki "Walla" haber sitesine göre ise heyet, gelecek haftadan önce Katar'a gitmeyecek.

Kaynak: AA