03 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 14.10.2022 10:35 | Son Güncelleme: 14.10.2022 10:48

Biden'dan yeni gaf: Kanserden ölen oğlunun Irak'ta hayatını kaybettiğini söyledi

ABD Başkanı Biden'ın gaflarına bir yenisi eklendi. Joe Biden 2015’te beyin kanseri nedeniyle hayatını kaybeden oğlu Joseph Robinette Biden'ın Irak'ta savaşta hayatını kaybettiğini söyledi
Biden'dan yeni gaf: Kanserden ölen oğlunun Irak'ta hayatını kaybettiğini söyledi

ABD'nin en yaşlı başkanı unvanına sahip Joe Biden'ın yaptığı gaflar nedeniyle zihinsel kondisyonu sürekli  tartışma konusu oluyor. Donald Trump'ın, 2020 seçimlerindeki kampanyasında "bunak" olarak nitelediği Biden daha önce yaptığı bir konuşmada kendisi için yazılan "cümlenin sonu, cümleyi tekrar oku" şeklindeki notları da okumuştu. Biden başka bir konuşmasında ise trafik kazasında hayatını kaybeden Indiana Kongre Üyesi Jackie Walorski'yi telefonla aramış, yine yaptığı bir konuşmanın ardından da kürsüden ineceği yeri karıştırmıştı. 

Gafları bunlarla bitmeyen Biden bu kez de kanserden ölen oğlunun Irak'ta öldüğünü iddia etti. Colorado'da konuşan ABD Başkanı, 2015 yılında beyin kanserinden ölen oğlu Beau Biden için, “Bunu Bronz Yıldız, üstün hizmet madalyası kazanmış ve Irak’ta hayatını kaybetmiş bir adamın babası olarak söylüyorum” ifadelerini kullandı.

Joe Biden’ın oğlu Joseph Robinette "Beau" Biden, 2008 ve 2009 yıllarında, Irak işgalinde görev aldı. Irak işgalinden sonra Delaware Ulusal Muhafızları’na katıldı ve Binbaşı rütbesine yükseldi. Ardından 2006’da siyasete atılan Beau Biden, Delaware Eyaleti Başsavcısı olarak seçildi. 2010’daki seçimi de kazanan Joseph Beau Biden, hastalığı yüzünden 6 Ocak 2015’te görevini bıraktı. Beyin kanseri teşhisi konulan Beau Biden, 30 Mayıs 2015’te hayatını kaybetti.