04 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 10.04.2024 23:08 | Son Güncelleme: 11.04.2024 10:46

Biden'ın kızının günlüğünü çaldı, hapis cezasına çarptırıldı

Florida'lı bir kadın, ABD Başkanı Joe Biden'ın kızının 2020 genel seçimlerinden kısa bir süre önce kamuoyuna açıklanan günlüğünü çalıp sattığı gerekçesiyle bir ay hapis cezasına çarptırıldı
Ashley Biden
Ashley Biden

41 yaşındaki Aimee Harris, 2022 yılında Biden'ın kızı Ashley Biden'ın kişisel eşyalarını Project Veritas'a 20 bin dolar karşılığında satmaktan suçlu bulundu. Washington Post'un haberine göre, ABD New York Güney Bölgesi Bölge Mahkemesi Yargıcı Laura Taylor Swain, Harris'in eylemlerini "alçakça" şeklinde nitelendirdi. Harris ceza duruşması sırasında gözyaşları içinde yaptıklarından dolayı özür diledi ve Biden'ın kızının çocukluğunu ve hayatını kamuoyuna açıkladığı için pişman olduğunu söyledi.

Harris, cezasının bir parçası olarak satıştan kazandığı paradan da olacak.

2020'deki seçimlere iki haftadan az bir süre kala, kayıp olan günlüğün bir kısmı bir internet sitesinde yayınlandı. Günlüğü yayınlamayan Project Veritas, günlüğün o zamanlar 38 yaşında olan Ashley Biden'a ait olduğunu ve bir "ihbarcı" tarafından kuruluşa verildiğini iddia etti.

FBI'dan yoğun arama

Grup günlüğün yasal yollardan elde edildiğini iddia etse de FBI günlüğün örgütün eline nasıl geçtiğine dair bir soruşturma başlattı ve ajanlar 2021 yılında Project Veritas ortaklarının evlerinde iki kez arama yaptı.

2010'da kurulan Project Veritas kendisini bir haber kuruluşu olarak tanımlıyor. En çok haber kuruluşlarını, işçi örgütlerini ve Demokrat politikacıları utandıran gizli kamera çekimleriyle tanınıyor.

Harris'in cezası, aylar süren ve savcılığı zorlayan ertelemelerin ardından geldi. İlk ceza tarihi 6 Aralık 2022 olarak belirlenmişti. Mahkeme kayıtlarına göre Harris daha sonra, genellikle çocuk bakım ihtiyaçlarını gerekçe göstererek cezasının 10 kez daha ertelenmesini talep etti.

Mazeretler peş peşe geldi

Bu taleplerden birinde - cezaya çarptırılmasından bir gün önce - Harris'in avukatları hasta olduğunu, çocuğuna bakamadığını ve duruşmaya gelemeyeceğini söyledi.

New York Güney Bölgesi ABD Savcısı Damian Williams geçen hafta Swain'e gönderdiği bir notta "Davalı, gecikmiş ve haksız erteleme taleplerini haklı çıkarmak için mahkemeyi yanlış bilgilerle yanıltmak, istendiğinde mahkemeye gelmeyi reddetmek ve belirli bilgileri ifşa etmek veya üretmek için mahkeme emirlerine uymamak da dahil olmak üzere, bu yargılamayı uygunsuz bir şekilde geciktirmek için defalarca ve sürekli olarak taktikler uyguladı" dedi ve ekledi: "Davalı bu davranış biçimiyle mahkemenin emirlerini ve bu adli sürecin düzenli bir şekilde yürütülmesini tamamen göz ardı ettiğini göstermiştir"

Williams ayrıca "Davalının, bu davada suçunu kabul ettikten sonra bile, bu mahkemenin kararları da dahil olmak üzere yasalara açıkça saygısızlık etmesi, davranışlarının sorumluluğundan kaçtığını göstermekte ve hapis cezasına çarptırılmasını kuvvetle desteklemektedir" ifadelerini kullandı.