03 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 07.07.2022 14:32 | Son Güncelleme: 07.07.2022 19:17

Boris Johnson: Dünyanın en iyi işini bıraktığım için üzgünüm

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, iktidardaki Muhafazakar Parti liderliğinden istifa etti. Dünyanın en güzel işini bıraktığı için üzgün olduğunu söyleyen Johnson, sonbaharda yapılacak parti liderliği seçimine kadar başbakan olarak görevine devam edeceğini belirtti.
Boris Johnson: Dünyanın en iyi işini bıraktığım için üzgünüm

50'ye yakın hükümet görevlisini istifası sonrası İngiltere'de Başbakan Boris Johnson görevini bırakmaya karar verdi. Başbakanlık Ofisi 10 Numara'da kameralar karşısına geçen 58 yaşındaki lider, dünyanın en iyi işini bıraktığı için üzgün olduğunu söyledi. Johnson "Parlamentodaki Muhafazakar Partinin iradesinin, partinin yeni bir liderinin ve dolayısıyla yeni bir başbakanın olması gerektiği yönünde açık” ifadesini kullandı.

"Süreç gelecek haftaya duyurulacak"

Johnson, Muhafazakar Parti 1922 Komitesi Başkanı Sir Graham Brady'le yeni liderin seçim sürecinin şimdi başlaması gerektiği konusunda mutabık kaldıklarını söyleyerek bu sürecin gelecek hafta duyurulacağını belirtti. İşte Boris Johnson'ın istifa açıklamasında dikkat çeken diğer başlıklar: 

  • 1987’den beri en yüksek oy oranı için teşekkür ediyorum. Bu kadar çok çalışmanın, görevde kalmamın sebebi kendim için değil, bunun benim görevim, sorumluluğum olduğunu düşünmemden.
  • Ülkemizin parlamentoda kendi kanunlarımızı çıkarabilecek ve karantinadan çıkabilen en hızlı ülke olmamızdan gurur duyuyorum.
  • Yeni lidere şunu söylüyorum, size verebileceğim tüm desteği vereceğim. Yeni başbakan göreve başlayana kadar sizin çıkarlarınıza hizmet edilecektir.

Johnson, konuşmasının sonunda kendisine başbakanlık görevi ayrıcalığını veren İngiliz halkına teşekkür etti.