19 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 01.11.2022 23:18 | Son Güncelleme: 01.11.2022 23:26

Brezilya başkanı Bolsonaro seçimlerden sonraki sessizliğini bozdu

Brezilya'daki seçimleri kaybeden lider Bolsonaro, pazar gününden beri devam eden sessizliğini bozdu. Rakibi Lula ilgili hiçbir şey söylemeyen 67 yaşındaki başkan, "Hayallerimiz her zamankinden daha canlı" dedi
Brezilya başkanı Bolsonaro seçimlerden sonraki sessizliğini bozdu

Brezilya'nın sağcı lideri Jair Bolsonaro, Pazar günkü seçimlerdeki yenilgisi üzerine neredeyse iki günlük sessizliğini bozdu, rakibi Luiz Inacio Lula da Silva'nın zaferini dair konuşmayı reddetti.

Bolsonaro, Brezilya'nın on yıllardır en önemli seçimi olarak görülen seçimi 2,1 milyon oyla kaybetti ve onlarca dünya lideri Lula'nın zaferini kabul ettiklerini açıkladı. Ancak Bolsonaro seçim gününden sonra hiçbir açıklama yapmadı. Yerel basın çıkan haberlerde liderin, öfke ve umutsuzlukla başkanlık konutunda saklandığı öne sürüldü. 

"Hayallerimiz daha canlı"

Bugün Bolsonaro yaptığı kısa açıklamayla sessizliğini bozdu. 67 yaşındaki lider gazetecilere, “Hayallerimiz her zamankinden daha canlı” dedi. Brezilya tarihinde yeniden seçilmeyi kaybeden görevdeki ilk başkan olan Bolsonaro, Lula’nın zaferinden bahsetmedi ve sonucu kabul edip etmediğini söylemedi. Bolsonaro, ona oy veren 58 milyon seçmene teşekkür etti ve “Başkan ve vatandaş olarak anayasamızın tüm emirlerine uymaya devam edeceğim" dedi. 

Bolsonaro mesajını ilettikten sonra, genelkurmay başkanı Ciro Nogueira, yönetiminin seçim sonucuna itiraz etmeyeceğini belirtti. Nogueira, “Başkan Jair Bolsonaro yasaya göre geçiş sürecini başlatacağımız konusunda bana yetki verdi” dedi.