11 Ekim 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 11.04.2022 15:18 | Son Güncelleme: 11.04.2022 15:25

Canlı yayında savaşı protesto eden Rus gazeteci Alman medyasına transfer oldu

Die Welt gazetesi, Rusya'nın Ukrayna işgalini canlı yayında pankart açarak protesto eden savaş karşıtı Rus gazeteci Marina Ovsiannikova ile anlaştıklarını duyurdu. Ovsiannikova Alman gazetesini için Ukrayna ve Rusya'da muhabirlik yapacak
Canlı yayında savaşı protesto eden Rus gazeteci Alman medyasına transfer oldu

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sırasında Kremlin yanlısı bir televizyon kanalında yaptığı protesto sonrası savaş karşıtı sembollerden biri haline gelen Rus gazeteci Marina Ovsiannikova, Alman Die Welt için Ukrayna ve Rusya'da muhabirlik yapacak. Die Welt'in duyurusu sonrası açıklama yapar genel yayın yönetmeni Ulf Poschardt, “Marina Owsjannikova, önemli bir anda Rusya'daki izleyicileri gerçeğin saf bir resmiyle karşı karşıya getirme cesaretini gösterdi. Böylece, devlet baskısı tehdidine rağmen en önemli gazetecilik erdemini yerine getirdi" dedi.

Aynı basın açıklamasında 43 yaşındaki Ovsiannikova da "Welt gazetesi, Ukrayna'daki cesur insanlar tarafından şiddetle savunulan şeyi temsil ediyor: Özgürlük. Bir gazeteci olarak, bu özgürlüğü savunmayı görevim olarak kabul ediyorum" dedi.

Olayın geçmişi

Rusya’nın federal televizyon kanallarından Perviy Kanal'da akşam haberlerinin yayınlandığı sırada kadın çalışan Marina Ovsyannikova, elinde pankartla haber okuyan spikerin arkasında kameranın karşısına çıktı. Spiker haber okurken meydana gelen protesto eyleminde, Ovsyannikova elinde "Savaşa hayır. Propaganda'ya inanmayın, Ukrayna'da savaşı durdurun" yazılı pankart açıp, "Savaşı durdurun" diye bağırdı. Ovsyannikova, sosyal medyada yayınlanan bir videoda yaptığı konuşmada, "Babam Ukraynalı, annem Rus. Hiçbir zaman düşman olmadım" dedi.

Para cezası ve istifa

Marina Ovsyannikov,eylemi sonrası kısa süreliğine gözaltına alındı İfadesinin ardından adliye çıkışından açıklama yapan Ovsyannikov, “Herkese desteklerinden dolayı teşekkür ederim. Çok zor günler benim hayatımda. Çünkü 2 gün uykusuz kaldım. 14 saatten fazla sorguda kaldım ve benim yakınlarımla bağlantı kurmama izin vermediler. Hiç bir hukuki destek vermediler. Zor durumda kaldım" dedi. Ovsyannikova 30 bin ruble (4 bin TL) para cezasına çarptırıldı ve çalıştığı kanaldan da istifa etti.