11 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 30.10.2023 18:21 | Son Güncelleme: 30.10.2023 18:29

Cenin Mülteci Kampı savaşı alanına döndü

İsrail'in Batı Şeria'daki Cenin Mülteci Kampı'na yönelik baskınında 4 kişi hayatını kaybetti, 13 kişi yaralandı. Cenin Devlet Hastanesi Müdürü Ebubekir baskını "füzelerin kullanıldığı, altyapının tahrip edildiği bir savaş" diye niteledi
Cenin Mülteci Kampı savaşı alanına döndü

İşgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin Mülteci Kampı, İsrail ordusunun Filistinlilere karşı zırhlı araçlar, buldozerler, insansız hava uçakları (İHA) ile düzenlediği askeri operasyonun ardından savaş alanına döndü. İsrail güçlerinin, Cenin Mülteci Kampında sabah başlattığı baskında 4 Filistinli hayatını kaybetti, 13 kişi yaralandı. Saldırıda ayrıca bölgedeki altyapının yanı sıra aralarında caminin de yer aldığı yapılarda hasar meydana geldi, kampın girişindeki kemerli anıt tahrip edildi.

Evine baskın düzenlenen Filistinli Fethiye Ebubekir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İsrail güçleri gerçek mermiyle ateş açtıktan sonra evi bastı; ortalığı kasıp kavurdu." dedi. Kampta evinin yakınlarındaki bazı bölgelere hava saldırısı düzenlendiğini, saldırının evlerde ve camide hasara yol açtığını belirten Ebubekir, "Kız kardeşim yaralandı ve hastaneye sevk edildi." bilgisini paylaştı. Cenin Kampından Filistinli Kusay Ebu Ali (32) ise İsrail askerlerinin, saat 3 sularında kamptaki binaya baskın düzenlediğini, yapıyı tahrip ettikten sonra çekildiğini aktardı. "Dükkan patlayıcılarla havaya uçuruldu. Patlama sonrası çıkan yangın üst katlara yükseldi." diyen Ebu Ali, İsrail güçleri, sakinlerden binayı boşaltmalarını istediğini dile getirdi.

"Zor bir gece"

Cenin Devlet Hastanesi Müdürü Visam Ebubekir de bölgede yaşananları savaş olarak nitelendirdi. İsrail güçlerinin saat 1 sularında Cenin kenti ve mülteci kampına baskın düzenlediğini ifade eden Ebubekir, "Baskında göğüs, baş ve karın bölgelerinden vurulmuş 4 Filistinli yaşamını yitirdi. Ayrıca hastaneye ikisinin durumu kritik 13 yaralı getirildi." dedi. İsrail güçlerinin ayrıca Cenin ile İbn Sina hastanelerini abluka altına aldığını, hastanelere ulaşan yolları buldozerlerle kapattığı; sağlık ekiplerinin yaralıları taşıma işini engellediğini belirten Ebubekir, geceyi "zor bir gece; ağır ateş ve füzelerin kullanıldığı, altyapının tahrip edildiği bir savaş" şeklinde nitelendirdi. İsrail güçleri, Cenin Mülteci Kampı'na, yakın zamanda çok sayıda kapsamlı baskınlar düzenledi. Altyapının, evlerin ve araçların tahrip edilmesinin yanı sıra bu saldırılar, genelde Tel Aviv'in arandığını iddia ettiği kişilerin ölümüyle sonuçlandı.

Kaynak: AA