29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 23.07.2023 18:47 | Son Güncelleme: 23.07.2023 18:55

Çin'den Japonya ve Güney Kore ile üst düzey görüşme önerisi

Çin, Japonya ve Güney Kore'ye dışişleri bakan yardımcıları düzeyinde görüşme önerisinde bulundu. Pekin yönetiminin önerisi, 3 ülke arasında yapılabilecek bir zirvenin hazırlığı olarak yorumlandı. Çin, Japonya ve Güney Kore arasında Aralık 2019'dan bu yana zirve yapılamıyor
Çin'den Japonya ve Güney Kore ile üst düzey görüşme önerisi

Çin'in, Japonya ve Güney Kore ile dışişleri bakan yardımcıları düzeyinde bir toplantı yapmayı önerdi. Kyodo News'in diplomatik kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Çin Komünist Partisi (ÇKP) Merkezi Dış İlişkiler Komisyonu Ofisi Direktörü Vang Yi, önerisini, 14 Temmuz'da Cakarta'da Japonya Dışişleri Bakanı Hayaşi Yoşimasa ile yaptığı görüşmede sundu.

Vang'ın Çin, Japonya ve Güney Kore arasında dışişleri bakan yardımcıları düzeyinde görüşme önerisi, 3 ülke arasında yapılabilecek bir zirvenin hazırlığı olarak yorumlandı. Japonya Güney Kore'ye, 3'lü diyaloğun devam etmesini destekledikleri konusunda bildirimde bulundu. Özellikle Covid-19 salgınının etkisiyle Japonya ve Güney Kore'nin bozulan ilişkileri nedeniyle, 3 ülke arasında Aralık 2019'dan bu yana zirve yapılamadı.

Kaynak: AA