23 Nisan 2026, Perşembe
Gece Modu Gece Modu Gündüz Modu Gündüz Modu
Haber Giriş: 23.04.2026 09:53 | Son Güncelleme: 23.04.2026 10:04

Danimarka’da iki tren kafa kafaya çarpıştı: 4’ü ağır 17 yaralı

Danimarka’nın Kopenhag kentinin kuzeyinde iki trenin kafa kafaya çarpışması sonucu en az 17 kişi yaralandı. Reuters’a göre yaralılardan 4’ünün durumu ağır
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv
A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült

Danimarka’da iki tren perşembe sabahı Kopenhag’ın kuzeyinde kafa kafaya çarpıştı. Reuters’ın haberine göre, Hillerod ile Kagerup kentlerini birbirine bağlayan hat üzerinde meydana gelen kazada en az 17 kişi yaralandı, yaralılardan 4’ünün durumunun ağır olduğu bildirildi.

Acil durum servisinden Reuters’a yapılan açıklamada, iki trenin önden çarpıştığı ve yolcular arasında yaralılar bulunduğu belirtildi. Açıklamada ayrıca tüm yolcuların trenlerden çıkarıldığı, içeride mahsur kalan kimsenin olmadığı ifade edildi.

Kaza sonrası bölgeye çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralıların ambulanslar ve helikopterlerle hastanelere kaldırıldığı aktarıldı.

Yerel yayıncı DR’nin paylaştığı görüntülerde, ormanlık alanda karşı karşıya duran ve ön kısımlarında hasar bulunan iki tren dikkat çekti. Kazanın nedenine ilişkin ise henüz resmi bir açıklama yapılmadı.