14 Mayıs 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 13.01.2023 04:30 | Son Güncelleme: 26.01.2023 17:09

Depresif New York’ta elini sallasan ‘şifa’ya çarpıyor

Depresyon ve anksiyete rekor kırınca, New York da dünyanın ‘wellness’ başkenti olmaya soyundu. Üyelikle çalışan ‘iyi yaşam’ kulüpleri, konferanslar, şamanlar, taşlar, SMS’le terapiler… İyi de bunlar nasıl iyileştirecek?
Ali Tufan Koç
Ali Tufan Koç
Depresif New York’ta elini sallasan ‘şifa’ya çarpıyor

Ali Tufan Koç / New York’tan mektuplar

Pandemisi, savaşı, ekonomik krizi derken toptan beyinler yandı; kafalar gidik, sinirler laçka. Kendinizi iyi hissetmek, biraz sakinleşmek, azıcık mutlu olmak için elden ne geliyorsa deniyorsunuz: Düzenli sporu, beslenmesi, yogası, meditasyonu, nefes egzersizleri, human design seansları, aile dizimleri, paylaşım çemberleri, içsel yolculuklar, inzivalar, ayahuasca’lar, niyetler, diyetler, vitaminler, aromaterapik yağlar, ballar ve daha nice dallar…
Wellness akımının zirve yaptığı günlere hoş geldiniz. New York’ta fotoğraf şöyle: Terapisti, antrenörü, nefes hocası, akıl hocası, ruhani hocası, şamanı derken modern şehir insanını ayakta tutabilmek, ufak çaplı bir ordunun ortak mesaisini gerektiriyor. Bir kısım, var gücüyle, kendini şifalandırma yolunda gidiyor, öteki kısım “nerede kalmıştık” diye bekliyor.