05 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 08.09.2023 10:00 | Son Güncelleme: 08.09.2023 11:14

Destekçilerinden beyzbol maçında pankart: Ya Trump ya Ölüm

ABD eski Başkanı ve 2024 ABD Başkanlık Seçimleri için Cumhuriyetçi Partinin aday adaylarından Donald Trump'ın destekçileri, beyzbol maçında Ya Trump ya Ölüm ifadeleri içeren pankart açtı
Destekçilerinden beyzbol maçında pankart: Ya Trump ya Ölüm

New York'taki Yankee Stadyumu'nda oynanan Yankees-Detroit Tigers maçında Trump destekçilerinin, Tanrı Amerika'yı Kutsasın şarkısı çalarken Ya Trump ya Ölüm ifadelerinin bulunduğu pankartı açması, sosyal medyada destekçi buldu.

Twitter'da gündem oldu

Büyük bir izleyici kitlesi bulunan Yankees-Detroit Tigers maçında söz konusu pankartın açılmasına tepki gösterip spora siyasetin karıştırılmasını eleştirenler oldu. Ya Trump ya Ölüm etiketi, Twitter'da (X) gündem olurken, ABD eski Başkanı'nın destekçilerinin söylemlerini sertleştirdiği dikkati çekti.

Organize eden kişinin ABD'de bazı kamu alanlarına girişi yasaklanan ve kendini profesyonel kışkırtıcı olarak tanımlayan Dion Cini olduğu belirtildi. Yankee Stadyumu'nda 2021'de de Trump destekçisi iki kişi Trump Kazandı mesajlı pankart açmış, güvenlikle yaşanan arbededen sonra stadyumdan çıkarılmıştı.

Kaynak: AA