05 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 19.08.2023 16:40 | Son Güncelleme: 19.08.2023 16:56

Donald Trump: Bilerek turuncu fotoğraflarımı kullanıyorlar

ABD tarihinde hakkında ceza davası açılan ilk başkan olan ve şuanda 6 soruşturma geçiren Donald Trump işi gücü bıraktı medyadaki fotoğraflarına isyan etti. Trump, Fox News'i bilerek turuncu ve kötü fotoğraflarını kullanmakla suçladı. Peki ama 'Parlak turuncu' ten renginin kaynağı ne?
Donald Trump: Bilerek turuncu fotoğraflarımı kullanıyorlar

ABD'nin eski başkanı Donald Trump, medyanın kilolu ve ten renginin turuncu göründüğü fotoğraflarını kullanmasına ateş püskürdü. Trump, sosyal medyada yaptığı açıklamada ABD'li TV kanalı Fox News'in haberlerinde kendisini "çenesi geriye çekilmiş şekilde, kilolu ve turuncu" gösteren aşağılayıcı fotoğraflarını kullanmayı bırakmasını talep etti.

Ayrıca kanalı, gelecek yıl yapılacak seçimlerde potansiyel rakibi olan Başkan Joe Biden'a karşı önde çıktığı anketleri yayınlamamakla da suçlayan Trump, "Kasıtlı olarak en kötü fotoğraflarımı gösteriyorlar, özellikle de çenem çok geriye çekilmiş ve kilolu göründüğüm 'turuncu' fotoğraflarımı. Bir şeyden paçay sıyırdıklarını sanıyorlar, ama sıyıramazlar" ifadelerini kullandı.

"Gündemi değiştirmeye mi çalışıyor"

Independent'tan Jay Black, Trump'ın bu kadar suçlama ve soruşturma ile karşı karşıyayken nasıl olup da fotoğraflarıyla ilgili bir konuyu dert edindiğini sordu? Eski başkanın kibrinin dünya çapında bildiğine dikkat çeken Black, asıl amacın günden değiştirmek olabileceğine dikkat çekti.

The Telegraph ise Trump'ın başkanlığı döneminde genel olarak kendisini destekleyen kanal ile ilişkilerinin, 2020'deki başkanlık seçimlerinde Joe Biden için kritik Arizona eyaletini ilk sırada göstermesinin ardından değiştiğini yazdı.

Daily Mail, Fox News'in önümüzdeki çarşamba günü Milwaukee'de Cumhuriyetçi başkanlık ön seçimlerinin ilk münazarasına ev sahipliği yapacağına ancak Trump'ın etkiliğe katılmayacağına dikkat çekti. Gazete Fox yöneticilerinin Trump'ın etkiliğe katılmasını sağlamak için CEO'ları Suzanne Scott ve Başkanları Jay Wallace Bedminster'dan yardım istediğini yazdı.

Trump'ın 'parlak turuncu' ten renginin kaynağı ne?

Trump'ın cilt rengi başkan olduğu dönemde de gündeme gelmiş, Beyaz Saray yetkilileri Trump'ın bronz cildinin 'iyi geninden' kaynaklı olduğunu; bunun solaryum, krem ya da makyajla açıklanamayacağını söylemişti. Diğer yandan TV programlarına katılmadan önce yüzüne özel pudra sürdüğü belirtilen Trump'ı cildinin diri tutmak için bronzlaştırıcı kremler veya losyonlar kullandığı ileri sürülüyor.

Trump'ın eski danışmanı Omarosa Manigault Newman kitabında "Trump'ın her sabah Beyaz Saray'da solaryuma girdiğini" iddia etkişti. FBI eski Başkanı James Comey ise A Higher Loyalty adlı kitabında Trump ile ilgili, "Yüzü hafifçe turuncu renkte. Gözlerinin altında yarı ay şeklinde beyazlıklar var. Küçük bronzlaşma gözlükleri taktığını sanıyorum" ifadeleri yer vermişti.

Solaryum tartışmasının dışında Trump'ın bronzlaşma kremi ve losyonlar kullandığı da iddialar arasında. Washington'dan dermatolog Dr. Tina Alster, Trump'ın 'daha çok turuncuya benzeyen' görünüşünü brozlaşma kremleri ya da spreylere borçlu olduğunu iddia etmişti.