20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 11.11.2022 11:19 | Son Güncelleme: 11.11.2022 11:21

Donald Trump: DeSantis başkan adayı olursa bozguna uğrar

ABD ara seçim sonuçları sonrası eleştirilerin hedefi olan Donald Trump durumu farklı analiz ediyor. ABD eski başkanı, büyük başarı elde eden ve 2024 başkan adaylığı konusunda ismi güçlenen Florida Valisi Ron DeSantis’i hedef aldı hatta arkasında kendisinin olduğunu iddia etti
Donald Trump: DeSantis başkan adayı olursa bozguna uğrar

ABD eski başkan Donald Trump, ABD ara seçimlerinde desteklediği Cumhuriyetçi adayların başarısızlıkları nedeniyle suçlu görülüyor. Hatta 15 Kasım'da yapacağı büyük duyurunun ertelenmesi gerektiğini savunanlar çoğunlukta. Cumhuriyetçilerin kırmızı dalgası hayal olmasının Joe Biden’ın eski ve olası rakibi Trump’ın etkisini azaltabileceği konuşuluyor. Diğer yandan seçimlerde büyük başarı elde eden ve 2024 başkan adaylığı konusunda ismi güçlenen Florida Valisi Ron DeSantis'in ismi öne çıkıyor. Ancak DeSantis’i ortalama bir siyasetçi olarak niteleyen Trump, başarının arkasında da kendisinin olduğunu savunuyor.

Trump ise parti içinde adaylık için ismi konuşulan DeSantis’i açıkça uyardı ve aday olmamasını istedi. Uzun bir açıklama yapan Trump, olası rakibini ‘hafif siklet’ olarak niteledi ve ilk kez valilik yarışına girdiği 2017’de umutsuz bir halde kendisine başvurduğunu savundu.

DeSantis, Florida valilik seçimini yaklaşık 20 puan farkla kazanarak Cumhuriyetçi Parti’nin yeni yıldızı oldu.

Trump “Ron’un kamu oyu yoklamaları kötüydü, parası yoktu. Ancak ben onu desteklersem kazanabileceğini söyledi. Onun dökülen kampanyasını da ben düzelttim" dedi. Trump sözlerinin devamında, Eski başkan, başkanlık yarışına girerse Florida Valisi’nin bozguna uğrayacağını söyledi.