19 Nisan 2024, Cuma
Haber Giriş: 20.01.2023 15:19 | Son Güncelleme: 20.01.2023 15:22

Donald Trump Facebook ve Twitter'a dönmeye hazırlanıyor

ABD eski Başkanı Donald Trump'ın kampanya ekibi, salı günü Facebook'un ana şirketine hesabının blokesini kaldırması için resmen dilekçe verdi
Donald Trump Facebook ve Twitter'a dönmeye hazırlanıyor

ABD Başkanlığı'na tekrar aday olmaya hazırlanan eski başkan Donald Trump, Twitter ve Facebook'a dönmeyi planlıyor. Twitter hesabına tekrar erişim sağlayan kampanya ekibi, Facebook'un ana şirketine, iki yıl önce ABD Kongre Binası isyanı nedeniyle kilitlenen hesabının blokesini kaldırması için resmi olarak dilekçe verdi.

Trump'ın Truth Social'da 4.8 milyondan biraz fazla, Twitter'da yaklaşık 88 milyon ve Facebook'ta 34 milyon takipçisi var.

NBC News'in haberine göre, Trump'ın ekibi tarafından Meta'ya yazılan mektupta "Başkan Trump'ın Facebook hesabına getirilen yasağın kamusal söylemi önemli ölçüde çarpıttığına ve engellediğine inanıyoruz" ifadelerine yer verildi. Dilekçede ayrıca, 'Başkan Trump'ın platforma derhal geri getirilmesini tartışmak için bir toplantı düzenlenmesi' talebinde bulunuldu.

Bir Meta sözcüsü ise, şirketin belirlenen sürece uygun olarak önümüzdeki haftalarda bir karar açıklayacağını söyledi ve Trump hakkında yorum yapmaktan kaçındı.