03 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 08.10.2022 15:29 | Son Güncelleme: 08.10.2022 16:51

Dünyanın en nadide pembe elması 20 dakikada 57 milyon dolara satıldı

Dünyanın en nadide pembe elmaslarından biri olarak bilinen Williamson Pembe Yıldızı'nın, 20 dakika süren açık arttırmada 57 milyon ABD Dolarına alıcı buldu
Küçük elmaslarla donatılmış pembe elmas yüzük şeklinde
Küçük elmaslarla donatılmış pembe elmas yüzük şeklinde

Adını Kraliçe II. Elizabeth'e düğün hediyesi olarak verilen bir başka pembe elmastan alan 11.15 karatlık Williamson Pink Star (Pembe Yıldız) elması, dün Sotheby's Hong Kong tarafından açık artırmada adı açıklanmayan bir alıcıya 57 milyon 736 bin dolara satıydı.

Fotoğraflar: Sotheby's

Müzayede evi 22 milyon dolara alıcı bulması beklenen elmasın satışını tarihi olarak niteledi ve “11.15 karat ağırlığında ve en nadir renklerden birini taşıyan Williamson Pink Star, şimdiye kadar satılan en büyük ikinci içten kusursuz, pembe elmas” açıklaması yaptı.

Müzayede evi elmasın kimyasal olarak en saf elmas türü olan Tip IIa olduğunu ve bu tip elmasların ise genellikle olağanüstü optik şeffaflıkta olduğunu ifade etti. Açıklamada “Williamson Pembe Yıldızı, tüm değerli taşlar arasında en nadide olanlardan biridir... Modifiye edilmemiş büyük pembe elmaslara rastlamak son derece nadirdir” denildi.