29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 16.02.2022 16:25 | Son Güncelleme: 16.02.2022 17:21

Elon Musk 5,7 milyar dolarlık Tesla hissesini bağışladı

SpaceX ve Tesla'nın CEO'su Elon Musk'ın servetinin küçük bir kısmıyla dünyadaki açlık sorununun çözülebileceğini öne süren BM Dünya Gıda Programı direktörü David Beasley'e meydan okuması bağışla sonuçlandı. Musk'ın geçen yıl, 5,74 milyar dolarlık Tesla hissesini bağışladığı açıklandı
Elon Musk 5,7 milyar dolarlık Tesla hissesini bağışladı

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) göre Elon Musk, geçen yıl hayır kurumlarına 5,74 milyar dolar değerinde beş milyondan fazla Tesla hissesi bağışladı.  Buna göre; hisseler, geçen yıl 19 Kasım ile 29 Kasım arasında ismi açıklanmayan bir hayır kurumuna bağışlandı. Bu süreç, Musk'ın bir Twitter gönderisinde 6 milyar doların tam olarak nasıl dünyadaki açlığı bitirebileceğini açıklayabilirse, Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Gıda Programı'na bağış yapacağını söylemesinden kısa bir süre sonrasına denk geliyor.

Steve Taravella bilgi vermedi

Bununla birlikte, hisselerin hangi hayır kurumuna bağışlandığı net değil. Dünya Gıda Programı sözcüsü Steve Taravella, herhangi bir bilgiyi ifşa etmeyi reddetti.

Nedeni vergiler olabilir

Ayrıca bağışlar, Musk'ın 11 milyar dolarlık vergi faturasının maliyetini karşılamak için Tesla’nın 16,5 milyar dolarlık hissesini satmasından kısa bir süre sonra başladı. Vergi uzmanları, hisselerin iyi bir amaç için bağışlanmasının Musk'ın bu vergi yükünü bağışlanan hisselerin değerinin yüzde 50'sine kadar düşürmesine yardımcı olmuş olabileceğini söyledi.

 

Dünyadaki en büyük ikinci bağışçı oldu

Chronicle of Philanthropy'den alınan verilere göre, Musk geçen yıl Bill Gates ve Melinda French Gates'ten sonra, dünyada en yüksek miktarda para bağışlayan ikinci kişi oldu. 

Olayın geçmişi

BM Dünya Gıda Programı direktörü David Beasley, özellikle dünyanın en zengin iki insanı olan Amazon’un kurucusu Jeff Bezos ve Tesla’nın CEO’su Elon Musk'a atıfta bulunarak, "Dünyada, onlara hemen ulaşamazsak kelimenin tam anlamıyla ölecek 42 milyon insan var. Onlara yardım etmemiz için 6 milyar dolar gerekiyor. Bu karmaşık bir hesaplama değil" diye konuşmuştu. Bunun üzerine SpaceX ve Tesla'nın CEO'su Elon Musk, BM'nin paranın açlık krizini nasıl çözeceğini kanıtlaması durumunda Tesla'daki hissesini hemen satacağını ve parayı bağışlayacağını açıklamıştı.