23 Nisan 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 20.05.2022 18:02 | Son Güncelleme: 20.05.2022 20:03

Elon Musk bu defa taciz suçlamasıyla gündemde

Dünyanın en zengin insanı Elon Musk'ın, 2016'da özel jetindeki kabin görevlisine cinsel tacizde bulunduğu öne sürüldü. Musk iddiayı reddederek 'Tamamen gerçek dışı' yorumunda bulundu
Elon Musk bu defa taciz suçlamasıyla gündemde

Business Insider sitesi, Elon Musk ile ilgili dikkat çekici bir habere yer verdi. Buna göre, Elon Musk'ın sahibi olduğu SpaceX, 2018 yılında adı açıklanmayan cinsel taciz şikayetinde bulunan bir kabin görevlisine 250 bin dolar ödedi.

Site haberini, tacize uğradığını söyleyen kişinin bir arkadaşına dayandırıyor. Adını gizli tutan kaynak, Musk'ın uçuş esnasında kabin görevlisini vücut masajı için odasına çağırdığını, masaj sırasında ise kendisini teşhir eden Musk'ın görevlinin bacağını ovalayıp 'eğer daha fazlasını yaparsa' ona bir at almayı teklif ettiğini iddia ediyor.

Musk'tan suçlama hakkında açıklama

Yine aynı haberin yazdığına göre, görevlinin Musk'ın teklifini reddetmesinin ardından SpaceX'te çalışma koşullarının zarar gördüğünü anladı ve 2018'de kendine bir avukat tuttu. SpaceX ise bu hamle sonrası, çalışanı ile gizli kalma koşullarını da içeren mahkeme dışı bir anlaşma imzaladı.

Haber sonrası Musk, Twitter üzerinden açıklama yaptı. Musk paylaşımında, "Arkadaşının beni 'çıplak' gördüğünü iddia eden bu yalancıya meydan okuyorum. Toplum tarafından bilinmeyen sadece tek bir şeyi (yara izi, dövme, ...) tanımlasın. Yapamayacaktır, çünkü bu asla yaşanmadı" dedi.

Milyarder iş insanı çarşamba günü de yaptığı başka bir Twitter paylaşımında, daha önce Demokratlara oy verdiğini fakat partinin 'ayrımcılık ve nefret partisine' dönüştüğünü, bu sebeple artık Cumhuriyetçileri desteklediğini belirtmişti. Ayrıca Demokratların, bu paylaşımın ardından kendisi hakkında kirli kampanyalar başlatacağını iddia etmişti.