28 Mart 2024, Perşembe
Haber Giriş: 01.06.2023 10:38 | Son Güncelleme: 01.06.2023 10:51

Elon Musk, dünyanın en zengini unvanını geri aldı

Bernard Arnault'a ait lüks ürünleri grubu LVMH'nin hisselerindeki düşüşle Elon Musk dünyanın en zengin kişisi unvanını yeniden kazandı. Tesla'nın hisseleri de bu yıl yüzde 66 artarak CEO'nun servetini artırdı
Elon Musk, dünyanın en zengini unvanını geri aldı

ABD'li iş insanı Elon Musk, nisanda Louis Vuitton markasının da içinde bulunduğu lüks tüketim ürünleri grubu LVMH'nin Başkanı Bernard Arnault'a kaptırdığı dünyanın en zengini unvanının yeniden sahibi oldu. 

Bloomberg Milyarderler Endeksi'nin Dünyanın en zengin 500 insanı listesine göre Twitter, Tesla ve SpaceX'in sahibi Musk, tahmini 192 milyar dolarlık net servetiyle listenin zirvesine yerleşti.  Nisandaki sıralamada 211 milyar dolarlık servetiyle Musk'ı geçerek dünyanın en zengini olan Fransız iş insanı Arnault'un ise sahibi bulunduğu LVHM şirket hisselerinin değer kaybetmesiyle serveti 187 milyar dolara geriledi. LVMH'nin hisse değeri, son bir ayda yüzde 10 kayıp yaşarken Arnault'un serveti de buna bağlı olarak bir günde 11 milyar dolar azaldı. 

Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre dünyanın en zengin 10 kişisi

Arnault ilk olarak Aralık ayında, teknoloji sektörünün zorlandığı ve lüksün enflasyon karşısında direnç gösterdiği bir dönemde Musk'ı geride bıraktı. Arnault'nun kurucusu olduğu LVMH, Louis Vuitton, Fendi ve Hennessy gibi markaların sahibi.

Lüks sektörünün canlılığına olan inanç, özellikle kritik pazar Çin'de ekonomik büyümenin yavaşladığına dair artan işaretler nedeniyle azalmaya başladı. Bu arada Musk, büyük ölçüde Tesla sayesinde bu yıl 55,3 milyar dolardan fazla kazandı. Milyarderin servetinin yüzde 71'ini oluşturan Austin merkezli otomobil üreticisi yılbaşından bugüne yüzde 66'lık bir yükseliş kaydetti. 

Forbes'a göre lider değişmedi

Forbes'a ait Gerçek Zamanlı Milyarderler Listesi'nde ise Bernard Arnault, 216 milyar dolarlık servetiyle hala listenin zirvesinde duruyor. Musk ise 200 bin dolarlık servetiyle ikinci sırada yer alıyor. 

Forbes Gerçek Zamanlı Milyarderler Listesi