19 Eylül 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 12.08.2024 22:13 | Son Güncelleme: 12.08.2024 22:39

Elon Musk ile söyleşiye hazırlanan Trump 1 yıl aradan sonra X’te paylaşım yaptı

ABD eski Başkanı Donald Trump'ın önce X yasağını kaldıran ve sonrasında Cumhuriyetçilerin güçlü destekçisi olarak öne çıkan Elon Musk, TSİ 03:00'te Trump ile X'te canlı yayında söyleşi yapacak. Son olarak 2023'te paylaşım yapan Trump'ın söyleşi öncesi yaptığı paylaşımlar da dikkat çekti
Elon Musk ile söyleşiye hazırlanan Trump 1 yıl aradan sonra X’te paylaşım yaptı

ABD’nin eski Başkanı Donald Trump, 2021 yılında hesabının askıya alınmasının ardından en son 2023’te paylaşım yaptığı eski adı Twitter olan X platformunda Elon Musk ile yapacağı röportaj öncesi yaklaşık 1 yıl sonra ilk kez paylaşım yaptı. Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Trump, seçime aylar kala seçim kampanyasına ilişkin bir videoyu X hesabında yayımladı.

ABD’li milyarder Elon Musk, sosyal medya platformunu satın almasının ardından 2022’de Trump’ın yasağını kaldırmış, Trump ise 25 Ağustos 2023’te platformda sabıka fotoğrafını paylaşmıştı.

Musk, TSİ 03.00’te Trump ile X’te canlı yayınlanacak bir röportaj yapacak ve röportaj Trump’ın X hesabından yayınlanacak. 2020'de Demokrat Başkan Joe Biden'ı destekleyen Musk, ancak o zamandan bu yana sağa yöneldi ve geçtiğimiz temmuz ayında suikast girişiminin ardından Trump’ı desteklemeye başladı.

Musk taraf değiştirdi

Dünyanın en zengin insanı olan Musk, 2020'de Demokrat Başkan Joe Biden'ı destekledi. Ancak o zamandan beri sağa kaydı ve temmuz ayında Trump'a suikast girişiminin ardından Cumhuriyetçileri desteklediğini açıkladı.

Uzun süredir elektrikli araçları eleştiren Trump, Musk'ın desteğinin ardından tavrını değiştirdi. Trump, ağustos başındaki bir mitinginde, "Ben elektrikli arabalardan yanayım. Olmak zorundayım, çünkü Elon beni çok güçlü bir şekilde destekledi. Bu yüzden başka seçeneğim yok" dedi.

Demokratların Başkan Adayı Harris'i desteklemek için kampanya yürüten Birleşik Otomobil İşçileri Başkanı Shawn Fein, Trump'ı "satılmış" olarak nitelendirdi.