28 Mart 2024, Perşembe
Haber Giriş: 19.07.2022 10:46 | Son Güncelleme: 19.07.2022 11:48

Elon Musk Twitter’a karşı dava açmaya hazırlanıyor

Elon Musk, 44 milyar dolarlık satın alma işlemini iptal etmek ve olası cezalardan kaçınmak için Twitter’a karşı dava açmaya hazırlanıyor. Milyarderin hukuk ekibi, sosyal medya devindeki sahte hesaplarla satın alma davasını birleştirmek için fazladan zaman istedi
Elon Musk Twitter’a karşı dava açmaya hazırlanıyor

Elon Musk, sosyal medya devini satın almak için yaptığı 44 milyar dolarlık anlaşmadan çıkmak için Twitter'a karşı kendi davasını açıyor. New York Post'a konuşan bir kaynağa göre Musk'ın hukuk ekibi, Delaware Chancery Mahkemesi’nden Twitter’daki sahte hesaplarla ilgili bir dava hazırlamaları için ek süre verilmesini istedi. 

Twitter pazartesi günü, Musk’ı satın almaya zorlamak için davayı yavaşlatmakla suçlandı. Sosyal medya platformu, geçen hafta milyardere karşı açtığı davanın Eylül ayında görülmesini talep etmişti. Şirketten yapılan açıklamada, “Milyonlarca Twitter hissesi, her gün Musk’ın yarattığı şüphe bulutu altında işlem görüyor. Bu büyüklükte ve ölçekte hiçbir halka açık şirket bu tip belirsizliklere katlanmak zorunda kalmamıştır” ifadelerini kullandı. 

Musk, davanın şubatta yapılmasını istiyor

Twitter, Musk'a dava açtı ve Delaware yargıcından, anlaşmayı hisse başına 54.20 dolarlık fiyattan tamamlanmasını talep etti. Şirket eğer davadan anlaşmanın feshedilmesi kararı çıkarsa Nisan ayında sona erecek borç finansmanlarını kapatmak için aylarca sürecek ek davalar olabileceğini söyledi. Bu nedenle Twitter, yargıçtan Musk'ın duruşmayı Şubat ayında yapma önerisini reddetmesini istedi. 

Twitter'ın davasındaki ilk duruşma Salı günü Delaware Chancery Mahkemesi Baş Hakimi Kathaleen McCormick'in önünde yapılacak. Post'a göre, Twitter avukatları davanın Eylül ayında başlamasını isterken Musk'ın ekibi 2023 Şubat'tan önce başlamamasını istiyor.

Benzer davalarda alıcı zorlandı

Elon Musk, 8 Temmuz’da Twitter’ın spam hesaplar konusunda dürüst olmadığını göstererek anlaşmayı feshettiğini açıkladı. Ancak mahkemenin bu argümanı kabul edip etmeyeceği belli değil. Geçmişte görülen bazı davalarda Delaware mahkemeleri durumlar farklı olsa da alıcıları imzalanan anlaşmaları uygulamak zorunda bıraktı. 

Örneğin, 2020 yılında Tiffany & Co, lüks mücevher üreticisini satın almak için yaptığı anlaşmadan vazgeçmeye çalıştığında Louis Vuitton üreticisi LVHM'ye dava açtı. LVHM, Tiffany'nin devralımını biraz daha düşük bir fiyatla tamamlamayı kabul ettiğinde, dava mahkeme dışında çözüldü. 

(Kaynak: New York Post, DailyMail)