29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 28.08.2023 13:17 | Son Güncelleme: 28.08.2023 14:35

Elon Musk'tan Ramaswamy'ye yanıt: Başkan yardımcılığı için yarışmalı

Tesla, X ve SpaceX'in sahibi Elon Musk, geçtiğimiz gün başkan olması durumunda Elon Musk'ı danışmanı yapmak istediğini açıklayan Vivek Ramaswamy'ye sosyal medya hesabından yanıt verdi. Musk, Ramaswamy'ye 2024 ABD başkanlık seçimlerinde başkan yardımcılığı için yarışması gerektiğini söyledi
Elon Musk'tan Ramaswamy'ye yanıt: Başkan yardımcılığı için yarışmalı

Geçtiğimiz gün ABD 2024 başkanlık seçimleri için Cumhuriyetçilerin aday adayı Vivek Ramaswamy, seçimleri kazanması durumunda Elon Musk'ı danışmanı yapmak istediğini açıkladı. Bunun üzerine Elon Musk, bir kullanıcının Twitter'da (X) Vivek Ramaswamy'nin Cumhuriyetçilerin başkan yardımcısı adayı olmak istediği yönündeki paylaşımına yanıt vererek "Bence olmalı da" ifadesini kullandı.

Elon Musk, aynı platformda başka bir kullanıcının, "Vivek'i sevmemek elde değil. Kamusal alanlardaki silahlı saldırı sorunu, bir ruh sağlığı krizinden kaynaklanmaktadır. Birçok insan için yaşanılamaz bir toplum yarattık. Akıl sağlığı kuruluşlarını geri getirin, insanları psikiyatrik ilaçlara boğmayı bırakın, insanların amaç duygusunu yeniden canlandırın" paylaşımına cevap verdi.

Musk, söz konusu paylaşıma "100" yorumunu yaparak desteğini ifade etti. Ramaswamy, 27 Ağustos'ta, seçimleri kazanması durumunda Musk'ı danışmanı yapmak istediğini açıklamıştı. Ramaswamy'nin, haziranda Musk'ın Çin ziyareti için "endişe verici" yorumunu yapması dikkati çekmiş, Musk ise 18 Ağustos'ta Ramaswamy'nin videolarını alıntılayarak onun umut vadeden bir aday olduğunu ve düşüncelerini açıkça ifade ettiğini belirtmişti.