23 Nisan 2024, Salı Gazete Oksijen
Giriş: 26.03.2023 15:43 | Son Güncelleme: 26.03.2023 16:04

En iyi uzaktan çalışma noktaları: İş ve eğlenceyi bir araya getiren Avrupa şehirleri

Dijital göçebe vizelerinin yaygınlaşmasıyla uzaktan çalışan insanlar, dünyayı gezerek çalışmaya başladı. Seyahat ürünleri markası Carl Friedrik de hem iş için hem de keyifli vakit geçirmek için imkan sunan Avrupa şehirlerini derledi
En iyi uzaktan çalışma noktaları: İş ve eğlenceyi bir araya getiren Avrupa şehirleri - Resim: 1

Uzaktan çalışma trendi dünyada henüz azalma belirtisi göstermedi. Giderek daha fazla gezgin ile biraz lüks ve eğlenceyi bir araya getirmek istiyor. Portekiz, İspanya ve Yunanistan da dahil olmak üzere birçok Avrupa ülkesi dijital göçebe vizesi vermeye başladı.

Ancak evinizden uzakta uzun bir tatil ya da birkaç ay geçirmek istiyorsanız, ihtiyaçlarınıza uygun destinasyonu seçmek önemli. Forbes'un haberine göre seyahat ürünleri markası Carl Friedrik, bunun için, iş ve eğlencenin bir arada olduğu en iyi Avrupa şehirlerini sıraladı.

Airbnb, TripAdvisor ve diğer kaynaklardan elde edilen verileri kullanan şirket, her şehir için ortak çalışma alanlarının derecelendirmelerini, lüks konaklama çeşitlerini, sunulan etkinlikleri, ortalama WiFi kalitesini ve Güvenlik Endeksi puanını analiz etti.

Uzaktan çalışanlara dijital göçebe vizesi: Hangi ülkeler, hangi koşulları sağlıyor?

En iyi uzaktan çalışma noktaları: İş ve eğlenceyi bir araya getiren Avrupa şehirleri - Resim: 2

Lizbon en iyi lüks tatil şehri

Portekiz'in başkenti iş ve eğlenceyi bir arada sunan şehirler sıralamasında en üst sıralarda yer aldı. Carl Friedrik'in raporuna göre restoranların yüzde 90'ından fazlasının dört yıldızın üzerinde puanı var. Bu da caldeirada balık güveci veya pirinç bazlı arroz de marisco denemek isteyen gurme gezginler için iyi bir haber.

Lizbon'da 53 adet ortak çalışma alanı bulunuyor ve hepsi de sıralamada yüksek puanlar alarak otel odası dışında çalışmak için iyi fırsatlar sunuyor. Şehrin spa ve sağlıklı yaşam merkezlerinin yaklaşık yüzde 60'ı da dört yıldızla derecelendirildi. Bu nedenle iş sonrası dinlenme zamanı bulmak zor değil.

En iyi uzaktan çalışma noktaları: İş ve eğlenceyi bir araya getiren Avrupa şehirleri - Resim: 3

Kopenhag güçlü WiFi için en iyi destinasyon

Kopenhag genel olarak ilk ona girememiş olsa da, iyi bir WiFi bağlantısı için en yüksek puan alan Avrupa şehri oldu. Danimarka'nın başkenti aynı zamanda dünyanın en güvenli şehirleri listelerinde de sık sık üst sıralarda yer alıyor.

En iyi uzaktan çalışma noktaları: İş ve eğlenceyi bir araya getiren Avrupa şehirleri - Resim: 4

Barselona ortak çalışma alanları için en iyi şehir

Çalışma ortamınızı değiştirmek istiyorsanız ya da kaldığınız yerin yeterli alan sunmadığını düşünüyorsanız ortak çalışma alanları idealdir. İspanya'nın en popüler turistik yerlerinden biri olan Barselona, Carl Friedrik'in raporuna göre ortak çalışma alanlarının kalitesi açısından en üst sırada yer alıyor.