06 Temmuz 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 21.06.2024 04:41 | Son Güncelleme: 21.06.2024 04:41

Fauci: Trump bana çok küfrederdi

ABD’de pandemi ile mücadelenin başında yer alan Dr. Anthony Fauci yeni kitabında Trump’ın kendisini küfürlerle dolu tiratlarla nasıl azarladığını, başkanın kendisini ekonomiye 1 trilyon dolar zarar vermekle suçladığını anlattı
Hayatını salgın hastalıklarla mücadeleye adayan Dr. Fauci ABD devlet üstün hizmet madalyası sahibi. (Drew Angerer/Getty Images)
Hayatını salgın hastalıklarla mücadeleye adayan Dr. Fauci ABD devlet üstün hizmet madalyası sahibi. (Drew Angerer/Getty Images)

ABD’de pandemiyle mücadele ekibinin başında yer alan ABD Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Dr. Anthony Fauci, “Çağrı Üzerine” kitabında tıbbın yalnızca bir iş değil, bir çağrı olduğunu öne sürüyor ve Fauci bu duyarlılığın köklerini Brooklyn'deki çocukluğuna kadar götürüyor. Kitapta anlattığına göre, anne ve babası birinci kuşak İtalyan Amerikalılardı ve her ikisi de üniversite eğitimliydi. Babası eczacı olarak çalışıyordu ve miraslarıyla gurur duyan, birbirine sıkı sıkıya bağlı bir aile olan Fauciler eczanenin üst katında yaşıyordu. Başkalarıyla ilgilenmeye adanmışlık Fauci'nin babası tarafından kendisine kazandırılmış bir hayat felsefesiydi. Fauci, ”Babam, eczane faturalarını ödeyemeyecek durumda olan müşterileri ağırlama konusunda son derece cömertti. Tüm aileyi hayal kırıklığına uğratacak şekilde onlar için bir veresiye defteri tutardı” diyor.