26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 01.02.2023 18:08 | Son Güncelleme: 01.02.2023 21:13

FBI'dan üç buçuk saatlik arama: Biden'ın evinde yeni gizli belge bulunamadı

ABD Adalet Bakanlığı, gizli belge soruşturması kapsamında FBI'ın Başkan Joe Biden'ın Delaware'deki evinde arama yapılmasına karar verdi. Üç buçuk saatlik arama sonrasında Biden'ın avukatları, yeni gizli belge bulunmadığını açıkladı
FBI'dan üç buçuk saatlik arama: Biden'ın evinde yeni gizli belge bulunamadı

ABD'de Başkan Joe Biden'ın evinde gizli belge soruşturması kapsamında arama yapan FBI ajanları yeni gizli belge bulunamadığını açıkladı. Adalet Bakanlığı daha fazla inceleme için bazı materyaller ve el yazısı notlar aldı.

Biden'ın Avukatı Bob Bauer, Biden'ın Delaware sahil kasabasındaki 2,7 milyon dolarlık, altı yatak odalı, 4 bin metrekarelik evinin üç buçuk saat aranmasında işbirliği yapıldığını söyledi. Adalet Bakanlığı'nın, Başkan'ın avukatlarıyla koordinasyon ve işbirliği içinde yürüttüğü, Başkan'ın Rehoboth konutlarında planladığı arama sona erdi. Arama ABD saati ile sabah 8:30'dan öğlene kadar yapıldı. Bauer, "Gizli işaretlere sahip hiçbir belge bulunamadı" dedi. 

Bauer, "Wilmington'daki süreçle tutarlı olarak, bakanlık Başkan Yardımcısı olarak geçirdiği zamanla ilgili görünen bazı materyalleri ve el yazısıyla yazılmış notları daha ayrıntılı inceleme için aldı" dedi. Biden'ın kişisel avukatı, çeşitli haber kaynaklarının aramanın yapıldığını bildirmesinin ardından aramayı kabul etti. 

Daha önce de evi arandı

Geçen ay Biden, FBI'ın daha önce gizli belgelerin bulunduğu iki yerden biri olan Wilmington, Delaware'deki evinde benzeri görülmemiş bir arama yapmasına müsaade edildi. Ayrıca Kasım ayında FBI'ın, belgelerin ilk kez bulunduğu Washington DC'de kullandığı eski bir ofisi aramasına da izin verdi. 

Sonuç olarak, Biden'ın senatör ve başkan yardımcısı olduğu zamana ait 25 ila 30 gizli belge hem FBI hem de Biden'ın yardımcıları tarafından Wilmington ve Washington DC mülklerinde bulundu. Biden'ın avukatları, Biden'ın sık sık tatil yaptığı veya hafta sonlarını geçirdiği Rehoboth Beach'teki evinde de arama yaptı ancak hiçbir belge bulamadı. Burasının daha önce FBI tarafından aranıp aranmadığı bilinmiyor.