25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 31.01.2023 21:59 | Son Güncelleme: 31.01.2023 22:10

FBI'ın gizli belgeler için Kasım'da Biden'ın ofisini aradığı ortaya çıktı

ABD Başkanı Joe Biden'ın eski ofisinde Kasım ayında bulunan gizli belgelerden sonra FBI'ın arama yaptığı ortaya çıktı. İsminin açıklanmasını istemeyen iki kaynağa göre arama Biden'ın ekibiyle birlikte ve izinsiz olarak gerçekleştirildi
FBI'ın gizli belgeler için Kasım'da Biden'ın ofisini aradığı ortaya çıktı

ABD Başkanı Joe Biden'ın Penn Biden Center'daki eski ofisinin gizli belgeler için ilk olarak Kasım ayında FBI tarafından arandığı ortaya çıktı. CBS'nin iki kaynağa dayandırdığı habere göre FBI, avukatlarının 2 Kasım'da orada yaklaşık 10 gizli belge bulmasından bir süre sonra Biden'ın ofisinde arama yaptı. 

Aramanın Biden'ın ekibiyle iş birliği içinde ve izinsiz olarak yapıldığı belirtildi. FBI personelinin Kasım ayı ortasındaki arama sırasında herhangi bir ek gizli belge veya başkanlık materyali bulup bulmadığı bilinmiyor. Beyaz Saray avukatları ilk olarak 9 Ocak'ta, Biden'ın hukuk ekibinin alanı temizlerken 2017-2019 yılları arasında kullandığı ofiste Obama dönemine ait belgelerin bulunduğunu duyurdu.

Biden Yönetimi, ilk belgelerin ara seçimlerden sadece birkaç gün önce olmasına rağmen Ocak ayına kadar durumun kamuoyuna açıklanmaması nedeniyle eleştirilere maruz kaldı. Günler sonra Beyaz Saray, başkanın Wilmington, Delaware'deki evinde ek bir grup belgenin bulunduğunu söyledi. 20 Ocak'ta Adalet Bakanlığı, konuyla ilgili soruşturmasının bir parçası olarak başkanın evinde 13 saatlik bir arama sırasında, bazıları Biden'ın ABD senatörü olduğu zamana kadar uzanan, gizli işaretlere sahip en az altı dosya daha keşfetti.