26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 20.12.2022 19:39 | Son Güncelleme: 20.12.2022 19:46

FBI’ın Hunter Biden’ı skandallarını sansürlemesi için Twitter’a 3 milyon dolar ödediği ortaya çıktı

Twitter dosyalarına dair yayınlanan son bilgilere göre FBI'ın ABD başkanı Joe Biden'ın oğlu Hunter Biden'ın dizüstü bilgisayarından sızan bilgileri sansürlemesi için Twitter'a 3 milyon dolar ödediği öğrenildi
FBI’ın Hunter Biden’ı skandallarını sansürlemesi için Twitter’a 3 milyon dolar ödediği ortaya çıktı

Twitter’ın sahibi Elon Musk’ın sosyal medya şirketindeki sansür girişimlerini göstermek için Twitter dosyaları adıyla yayınlattığı haberler tartışmalara yol açmaya devam ediyor. Daily Mail’in haberine göre ABD Federal Soruşturma Bürosu’nun (FBI), Hunter Biden’ın dizüstü bilgisayarına dair ayrıntıların sansürlenmesi için Twitter’a 3 milyon dolar ödediği ortaya çıktı. 

Şubat 2021 tarihli bir e-postada, adı açıklanmayan bir Twitter çalışanı, şirketin FBI'dan iki yıldan kısa bir süre içinde 3 milyon 415 bin 323 dolar topladığını ortaya koydu. Twitter çalışanı, o zamanki başsavcı Sean Edgett'e ve o zamanki başsavcı yardımcısı Jim Baker ile e-posta yoluyla iletişim kuruyordu. 

Ortaya çıkan e-postanın konu kısmında “İşi yönetin, para kazandık” yazıyordu. Para, Twitter çalışanlarının FBI'ın Amerikan vatandaşlarını susturma taleplerini işlemeye devam etmesi karşılığında ödendi. Muhabir Michael Shellenberger'in Twitter dosyalarının son dökümüne göre, çalışanın e-postasında milyonların kanun yaptırımı ile ilgili projelerde kullanılacağı yazıyor. 

Baker, bir e-postada, Hunter Biden dizüstü bilgisayarının hikayesiyle ilgili olarak daha fazla gerçeğe ihtiyaç olduğunu ancak sansür nedeniyle hata yapmaya istekli olduğunu kabul etti. Daha önce Twitter dosyalarına dair paylaşım yapan gazetesi Matt Taibbi bir tweet’inde, “Twitter’ın FBI ile teması, sanki bir yan kuruluşuymuş gibi sürekli ve yaygındı” dedi. 

"Gidişatı değiştireceğiz"

Konuya dair Fox News’un Mornings with Maria programında açıklama yapan ABD Temsilciler Meclisi Azınlık Lideri Kevin McCarthy, “Mahkemeye vermekten daha fazlasını yapacağız. Bugün FBI’ın bulunduğu yerin gidişatını değiştireceğiz. Her gün bir şey daha öğreniyoruz” dedi. 

Federaller, Twitter çalışanlarına hoşlanmadıkları hesapları yasaklamaları ve sözde yabancı influencer’ları hedef almaları için baskı yapmaya devam etti. Ayrıca yeni yayınlanan Twitter dosyaları, pek çok eski FBI çalışanının sosyal medya ağına katıldığını ve artık sadece onlar için kurulmuş özel bir Slack kanalı olduğunu gösterdi.

Son Twitter dosyaları, FBI yetkilisi olan ve ardından Twitter avukatı olan bir kişinin Hunter Biden'ın dizüstü bilgisayar hikayesini örtbas etmesine yardım ettiği için Büro'ya nasıl teşekkür eden bir mektup gönderdiğini de ortaya çıkardı.