27 Nisan 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 16.10.2023 10:34 | Son Güncelleme: 16.10.2023 10:56

Filistin paylaşımı kriz yarattı: CDU'lu milletvekili Bayern Münihli Mazraoui'nin sınır dışı edilmesini istedi

Almanya'nın Bayern Münih takımında forma giyen Fas kökenli Hollandalı futbolcu Noussair Mazraoui, yaptığı Filistin paylaşımıyla tepkilerin hedefi oldu. Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) partili milletvekili Johannes Steiger futbolcunun hem kulüple ilişiğinin kesilmesi ve sınır dışı edilmesini istedi
Filistin paylaşımı kriz yarattı: CDU'lu milletvekili Bayern Münihli Mazraoui'nin sınır dışı edilmesini istedi

Almanya'daki CDU partili milletvekili Johannes Steiger, X (Twitter) hesabından yaptığı paylaşımda Fas kökenli Bayern Münih formalı Noussair Mazraoui'nin Filistin paylaşım nedeniyle oyuncu için, "Nazilerin, Yahudi Kulübü adını verdiği Kurt Landauer'in kulübü işlerin bu şekilde devam etmesine izin veremez. Sevgili FC Bayern lütfen Mazraoui'yi hemen kovun. Almanya'dan sınır dışı edilmesi için devletin tüm seçenekleri kullanılmalıdır" ifadelerini kullandı.

"Neden nefret dolu gruplarla ilişkilendirildiğimi anlamıyorum"

Mazraoui de Bild gazetesine yaptığı açıklamada, "Kendimi ve neyi savunduğumu açıklamak zorunda kalmam gerçekten hayal kırıklığı yaratıyor. Dışarıda binlerce masum insanın öldürüldüğü bir durum var. Benim duruşum, bu dünyada barış ve adalet için çalışacağımdır. Bu da her türlü teröre, nefrete ve şiddete karşı olacağım anlamına geliyor. Bu yüzden neden benim hakkımda tam tersi düşünüldüğünü ve neden nefret dolu gruplarla ilişkilendirildiğimi anlamıyorum. Kontrolden çıkan bu korkunç çatışma nedeniyle her gün masum insanlar öldürülüyor. Hepimiz buna karşı olmalı ve buna karşı sesimizi yükseltmeliyiz. Bu insanlık dışı bir durum" görüşlerine yer verdi.

Mazraoui ne paylaşmıştı?

Sosyal medya hesabından Mescid-i Aksa'nın fotoğrafına yer vererek Filistin'e desteğini ifade eden ve Kur'an-ı Kerim'den alıntı yapan Mazraoui, İbrahim süresinden "Sakın, Allah’ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma" mealindeki 42. ayeti paylaşmıştı.

Kaynak: AA