27 Mart 2025, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 24.03.2025 09:19 | Son Güncelleme: 24.03.2025 09:32

Fransa Dışişleri'nden İmamoğlu'na destek

Fransız diplomasisi İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun hapse atılmasını, "demokrasiye ciddi bir saldırıdır" olarak nitelendirdi. Yapılan açıklamada, Avrupa kurumları nezdindeki demokratik taahhütler hatırlatıldı
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv
A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült

Nurdan Bernard / Paris

Fransa Dışişleri Bakanlığı 23 Mart pazar günü akşam geç saatlerde yaptığı açıklamada, "İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ve diğer birçok kişinin tutuklanması, demokrasi açısından ciddi bir tehdit oluşturmaktadır" dedi.

Fransa Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Pascal Confavreux, "Seçilmiş muhalefete saygı, gösteri ve ifade özgürlüğü, hukukun egemenliğinin temel taşlarını oluşturmaktadır. Avrupa Konseyi üyesi ve Avrupa Birliği'ne (AB) aday bir ülke olarak Türkiye, bu konuda özgürce ve hiçbir baskı olmadan taahhütlerde bulunmuştur" dedi.

Sözcü, "Bu taahhütlerin yerine getirilmesi, Fransa ile Türkiye arasındaki ilişkilerde olduğu gibi, Türkiye ile AB arasındaki ilişkilerin de temel unsurunu teşkil etmektedir" diye ekledi.

Confavreux, "Fransa derin endişesini bir kez daha yinelemektedir" sözleriyle Fansız diplomasisinin tepkisini de dile getirdi.