19 Nisan 2024, Cuma
Haber Giriş: 06.05.2023 11:50 | Son Güncelleme: 06.05.2023 15:13

Fransa Ekolojik Geçiş ve Bölgesel Uyum Bakanı: İçme suyu hariç her şey yasak

Fransa Ekolojik Geçiş ve Bölgesel Uyum Bakanı Christophe Bechu, ülkedeki kuraklık krizinden dolayı Pyrenees-Orientales vilayetinde kişiye özel yüzme havuzlarıyla ilgili satış yasağı uygulanacağını duyurarak, "Krizdeysek bu çok basit, içme suyu hariç her şey yasak" dedi
Fransa Ekolojik Geçiş ve Bölgesel Uyum Bakanı: İçme suyu hariç her şey yasak

Fransız RTL radyosunun konuğu olan Fransa Ekolojik Geçiş ve Bölgesel Uyum Bakanı Christophe Bechu, birkaç gün içinde Pyrenees-Orientales vilayetinin kuraklık bakımından kriz seviyesine geçeceğine işaret ederek, bu kentte bir yıldır gerçek anlamda yağışlı gün yaşanmadığını söyledi. Bechu, ülkedeki yer altı sularının yüzde 75'inin sezon normalinin altında seyrettiğine dikkati çekerek, "Krizdeysek bu çok basit, içme suyu hariç her şey yasak" dedi.

Kısıtlamaların yer altı sularının seviyesine göre belirlendiğini anlatan Bechu, 20 vilayette su kısıtlamalarının olduğunu dile getirdi. Kuraklık açısından kriz seviyesindeki Bouches-du-Rhone, Var ve Gard vilayetlerinde bahçe sulanması ve yüzme havuzlarının doldurulmasının yasak, araba yıkama alanlarının da kapalı olduğunu kaydeden Bechu, Pyrennes-Orientales'te de bahçelerde kişiye özel yüzme havuzlarıyla ilgili satış yasağı konulacağını belirtti.

Bechu, iklim değişikliği ve sonuçlarının şimdi yaşandığına dikkati çekerek, "İsrafla mücadele mantığına girmek için bolluk kültüründen çıkmalıyız" dedi. Christophe Bechu, Fransızların günde ortalama 150 litre içme suyu kullandıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA