19 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 19.10.2023 17:50 | Son Güncelleme: 19.10.2023 18:27

Fransa: Gazze'deki hastane saldırısında sorumluluğu kimseye atfetmedik

Fransa, Gazze'de el-Ehli Baptist Hastanesi'ne yönelik saldırıda sorumluluğu kimseye atfetmediğini duyurdu. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Legendre, gerçeklerin ortaya çıkabilmesi için ciddi bir şeffaflık sağlanması gerektiğini söyledi.
Fransa: Gazze'deki hastane saldırısında sorumluluğu kimseye atfetmedik

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Anne-Claire Legendre, haftalık basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. AA muhabirinin, "Fransız hükümetinin İsrail'in Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesi'nin Filistinli gruplar tarafından vurulduğu yönündeki açıklamasını ve sunduğu kanıtları inandırıcı bulup bulmadığına" yönelik sorusuna Legendre, "El-Ehli Hastanesi'ne yönelik saldırıyı kınadık ve bu olayın açıklığa kovuşturulmasını bekliyoruz. Bu konu hakkında kimseye herhangi bir sorumluluk atfetmedik" cevabını verdi. Legendre, hastane saldırısına ilişkin gerçeklerin ortaya çıkabilmesi için ciddi bir şeffaflık sağlanması gerektiğini söyledi.

İsrail'in adı neden geçmiyor?

Fransa'nın, el-Ehli Baptist Hastanesi'ne yapılan saldırıya ilişkin kınamasında İsrail'in adının geçirilmemesinin nedenine ilişkin soruya ise Legendre, Fransa yönetiminin saldırıya dair şüphelerin bulunduğunu ve bunun aydınlatılması gerektiği çağrısını yaptığını kaydetti. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Legendre, Fransa'da Filistin'e destek gösterilerinin yasaklanmasına ilişkin soruyu ise yanıtsız bıraktı.

İsrail'in Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesi'ne 17 Ekim'de düzenlediği saldırıda 471 kişi hayatını kaybetmiş, 28'i ağır 342 kişi yaralanmıştı

Kaynak: AA