20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 14.05.2022 18:34 | Son Güncelleme: 14.05.2022 19:03

Fransa, Zelenskiy'nin Macron'un 'Rusya'ya tavizler verilmesini istediği' iddiasını reddetti

Paris yönetimi, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin Emmanuel Macron'un Rusya-Ukrayna savaşında, Rusya'ya tavizler verilmesini istediği yönündeki iddiasını reddetti
Fransa, Zelenskiy'nin Macron'un 'Rusya'ya tavizler verilmesini istediği' iddiasını reddetti

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, İtalya'nın Rai 1 televizyon kanalına verdiği röportajında, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Rusya için çıkış yolu bulma konusunda yaptığı açıklamaları değerlendirdi. 

Rusya için bir çıkış yolu aramaya gerek olmadığını vurgulayan Zelenskiy, "Sayın Macron bunu boşuna yapıyor. Rusya istemediği ve kendisine ihtiyacı olduğunu anlamadığı sürece savaşı durdurmak için hiçbir şey yapmayacak, hiçbir çıkış yolu aramayacaktır" dedi. Zelenskiy, "Macron'un arabuluculuk konusunda bazı sonuçlar elde etmek istediğini biliyorum ama aradığını bulamadı" diye konuşmuştu.

"Putin'in imajını kurtarmak için taviz vermeyeceğiz"

Rusya Devlet Başkanı Putin'in imajını kurtarmak için Ukrayna olarak egemenliklerinden taviz vermeyeceklerini vurgulayan Zelenskiy, "Bana Putin'in imajını kurtarmak için egemenliğimizin taviziyle ilgili bazı şeyler önermek, bazı liderler açısından pek doğru değil" ifadelerini kullanmıştı. 

"Macron Putin'le görüşmedi"

Fransız basınının Elysee Sarayı'na dayandırdığı habere göre, Macron, Zelenskiy'nin bilgisi olmadan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Ukrayna hakkında görüşmedi. Haberde, Macron'un Zelenskiy'nin iddiasının aksine Rusya'ya tavizler verilmesini istemediği ve Ruslarla müzakere şartlarını belirlemenin her zaman Ukraynalılara ait olduğunu söylediği ifade edildi.

Kaynak: AA