05 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 30.06.2023 10:02 | Son Güncelleme: 30.06.2023 13:07

Fransa'da protestolar patlak verirken Emmanuel Macron, Elton John konserine gitti

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron  Nahel M. adlı gencin öldürülmesinin ardından protestoların ikinci akşamı olan çarşamba gecesi Paris'te düzenlenen konsere katıldı. Macron'un konserdeki görüntüleri sosyal medyada yayılırken ülkede polis ve göstericiler arasında çatışma çıktı
Fotoğraf: Instagram/David Furnish
Fotoğraf: Instagram/David Furnish

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, bir gencin polis tarafından öldürülmesinin ülkede şiddet olaylarına yol açmasından bir gün sonra Elton John konserine gitti. Cumhurbaşkanı, Nahel M.'nin ölümünden sonra ayaklanmalar sürerken Sir Elton'ın veda turnesi performansı için Paris'teki Accor Arena'da görüntülendi.

Salı günü Nanterre'de 17 yaşındaki bir gencin polis tarafından vurularak öldürülmesine duyulan öfkenin patlama noktasına ulaşması ve bir polis memurunun ölümüyle ilgili olarak suçlanması üzerine ülke çapında 40 bin polis görevlendirdi. Ulusal polis sözcüsüne göre Perşembe gecesi ülke çapında yüzlerce kişi gözaltına alındı.

Sık sık Fransız halkıyla yakın bağlar kurmamakla suçlanan Macron, cinayetin ardından yayılan öfkeyle birlikte kaos dolu bir hafta sonuyla karşı karşıya. Sir Elton'ı görmek için yaptığı seyahatin üzerindeki baskıyı arttırması muhtemel. Sir Elton'ın ortağı David Furnish Instagram hesabından kendisinin, şarkıcının, Macron'un ve eşi Brigitte'in bir fotoğrafını paylaştı. 

Milletvekili olan Thierry Mariani, Macron'un sorumsuz olduğunu söyledi ve "Fransa yanarken, Macron Elton John'u alkışlamayı tercih etti" ifadelerini kullandı.  Amadine Poesie adlı bir kullanıcı Furnish'in Instagram fotoğrafının altına, "Fransa yanıyor ve Cumhurbaşkanı Elton John konserine gidiyor" yorumunu yaptı.  Bir başka kullanıcı Kenny Lipa ise Macron'un 2019'da Fransa Cumhurbaşkanı tarafından Onur Nişanı ile ödüllendirilen Sir Elton ile çekilmiş fotoğrafının altına "Yanlış zamanlama" diye ekledi.

Sosyal medyada dolaşan ve Macron'un konserde çekildiği iddia edilen bazı videoların daha önceki etkinliklere ait olduğu belirtilirken, Cumhurbaşkanı'nın İtalyan bir model tarafından paylaşılan bir fotoğrafı Liberation gazetesi tarafından doğrulandı. Cumhurbaşkanlığı sarayı Elysee'den konuyla ilgili açıklama yapılmadı.