14 Mayıs 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 18.10.2023 10:00 | Son Güncelleme: 18.10.2023 16:34

Gazze'deki hastane katliamı gazete manşetlerinde: Orta Doğu'daki kriz artık bitmeli

İsrail-Hamas savaşının 11. gününde Gazze'de yaşanan hastane katliamı tüm dünyada yankı uyandırdı. Birçok gazetenin bugünkü birinci sayfasında yüzlerce kişinin öldüğü hastanenin yanan fotoğrafı kullanıldı. Yaralanan bir çocuğun fotoğrafını kullanan The Mirror, "Kriz artık bitmeli" başlığını kullandı
Gazze'deki hastane katliamı gazete manşetlerinde: Orta Doğu'daki kriz artık bitmeli

Dün gece Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi'nde meydana gelen ve yüzlerce kişinin ölümüne yol açan patlama, bölge genelinde öfkeye ve protestolara yol açtı. Söz konusu katliam, bugün dünyada birçok gazetenin birinci manşetinde yer aldı. 

i gazetesi Filistinli yetkililerin 500 kadar kişinin öldüğünü açıkladığı Gazze'deki hastaneye düzenlenen hava saldırısını siyah bir manşetle birinci sayfasına taşıdı. Haberde İsrail ordusunun patlamanın Hamas'ın attığı bir roketin arızalanması sonucu meydana geldiğini iddia ettiği belirtiliyor. 

"Birbirlerini suçluyorlar"

The Guardian'ın ön sayfasında Gazze'deki El-Ehli hastanesinde meydana gelen patlamada yaralanan bir kadının kucağında çocukla oturduğu bir fotoğraf kullanıldı. Haberde İsrail ve Hamas'ın olayla ilgili birbirlerini suçladığı belirtiliyor. 

Daily Mail gazetesi birinci sayfasında el-Ehli hastanesinin yanarken çekilmiş bir fotoğrafını kullandı. "Kim suçlu?" başlığı kullanılan haberde hastanede yaklaşık 6 bin Filistinlinin kaldığı belirtildi. Patlamayı manşetine taşıyan The Times gazetesindeki haberde ise İsrail'in hastaneyi bombaladığı iddiasının Orta Doğu'da kınanmasına ve Batı Şeria'da protesto gösterilerine yol açtığı aktarıldı. 

Daily Express, yetkililerin Gazze'deki el-Ehli hastanesinde meydana gelen patlamada 800 kadar kişinin öldüğünü iddia ettiğini belirtiyor. Haberde hastanenin alevler içindeki görüntüsü ile yaralı bir kadın ve çocuğun fotoğrafı yer alıyor. 

Gazze'deki hastanede binlerce kişinin öldüğünü birinci sayfada salı günü Pekin'de görüşen Rusya lideri Vladimir Putin ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in fotoğrafının hemen altında yer veren Financial Times, DSÖ'nün saldırıyı şiddetle kınadığını yazdı. 

Hastanede meydana gelen patlamada yaralanan bir çocuğun fotoğrafını birinci sayfada kullanan The Mirror, başlığında "Orta Doğu'daki kriz sona ermeli" ifadelerini kullandı. Ayrıca gazete Hamas'ın İsrail'in güneyine düzenlediği saldırıda öldüğü doğrulanan bir İngiliz annenin son mesajını da paylaştı.

The Telegraph Joe Biden'ın İsrail ziyaretini ele ele aldı. Gazete, ABD Başkanı'nın çarşamba günü İsrail'e giderek İsrail Cumhurbaşkanı Binyamin Netanyahu ile görüşmesinin beklendiğini, İngiltere Başbakanı Rishi Sunak'ın da bu hafta ülkeye gideceğini yazdı.