18 Nisan 2024, Perşembe
Haber Giriş: 07.05.2022 14:38 | Son Güncelleme: 07.05.2022 14:50

Gençler Marilyn Monroe ve Neil Armstrong gibi kült isimleri tanımıyor

İngiltere’de 18-30 yaş arasında yapılan bir araştırmaya göre gençler modern dünyanın şekillenmesine yardımcı olan birçok dev ismi tanımıyor
Gençler Marilyn Monroe ve Neil Armstrong gibi kült isimleri tanımıyor

İngiltere’de araştırma şirketi Perspectus Global’in iki bin genç ile yaptığı araştırma 30 yaşın altındaki İngilizlerin tanımadığı ikonik figürlerin bir listesini ortaya çıkardı. Araştırmaya katılanların yüzde 89’u ünlü ressam Frida Kahlo’nun kim olduğunu bilmiyor. Yüzde 71’inin ise Andy Warhol ve Pablo Picasso’nun ne yapmış olduğuna dair hiçbir fikri yok.

Günümüzde her gencin tanıdığı Kim Kardashian’ın Met Gala’daki görünümüne rağmen gençlerin sadece yüzde 51’i Marilyn Monroe’yu tanıyor. Araştırma verilerine göre yüzde 63 ünlü şarkıcı Jimi Hendrix’ten, yüzde 73 ise Breakfast at Tiffany’s’in yıldızı Audrey Hepburn’den habersiz. 

Araştırmaya katılanların yüzde 74’ü Jim Morrison ve Sigmund Freud’un kim olduklarından emin olmadıklarını söyledi

 Araştırmayı yürüten Perspectus Global Insights Agency'nin genel müdürü Ellie Glason, “Genç İngiliz neslinin tarihteki kaç ikonik figürü bilmediğini görmek çok enteresan” dedi. Genç nesil için zamanın sisi içinde kaybolmuş gibi görünen diğer isimler ise şöyle; Florence Nightingale (yüzde 58), Neil Armstrong (yüzde 53), Rosa Sparks (yüzde 73).

Bir ikonu ne oluşturur sorusuna ise gençlerin yüzde 74’ü ilham veren biri olması gerektiğini, yüzde 55’i zorlukların üstesinden gelmenin önemli olduğunu ve yüzde 51’i ise dünyayı değiştiren, çığır açan bir şeyler yapması gerektiğini söyledi.