11 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 20.06.2023 16:15 | Son Güncelleme: 20.06.2023 16:22

Gizli belge soruşturmasında yargıç kararını verdi: Donald Trump yargılanmaya 14 Ağustos'ta başlayacak

ABD'nin eski Başkanı Donald Trump'ın gizli belgeleri saklamasına dair yürütülen soruşturmada yargıç duruşmaların 14 Ağustos'ta başlamasına karar verdi. Ancak uzmanlar davanın ertelenebileceğini söylüyor
Gizli belge soruşturmasında yargıç kararını verdi: Donald Trump yargılanmaya 14 Ağustos'ta başlayacak

ABD eski Başkanı Donald Trump'a açılan gizli belge soruşturmasında yargılanma süreci 14 Ağustos'ta başlayacak. Florida yargıcı eski başkana, federal dava için iki hafta süre verdi. Buna göre dava süreci 2024 başkanlık seçimleri için Cumhuriyetçilerin başkanlık münazaralarından bir buçuk hafta önce başlayacak. 

Yargıç Aileen Cannon, Florida'nın Fort Pierce kentindeki mahkeme salonunda iki hafta sürebilecek jürili bir duruşma için karar imzaladı. Ancak Trump'ın hukuk ekibinin ve savcıların 24 Temmuz'da sunulması gereken dilekçeleri sunmaları halinde tarihte gecikmeler yaşanması bekleniyor.

Kararda, "Bu dava, 14 Ağustos 2023 tarihinden itibaren iki haftalık süre zarfında ya da bu tarihten sonra davanın görülebileceği en kısa sürede Jürili Ceza Duruşması olarak belirlenmiştir" denildi. Davayla ilgili son gelişme, Trump'ın Fox News'ten Bret Baier'e çok meşgul olduğu için gizli belgelerin bulunduğu kutuları geri vermediğini söylemesinden birkaç saat sonra geldi. Geçtiğimiz hafta Miami'deki federal mahkemeye çıkan Trump, ulusal savunma bilgilerinin kasıtlı olarak saklanması ve yalan beyanda bulunma da dahil olmak üzere gizli belgeleri usulsüz kullanmasıyla ilgili 37 suçlamayı kabul etmemişti. Trump, Baier'e verdiği demeçte yasalara dayanarak davada suçlu bulunma konusunda hiç endişesi olduğunu söyledi.