25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 26.12.2022 12:07 | Son Güncelleme: 26.12.2022 12:21

Güney Kore sınırı aşan Kuzey Kore İHA'larına ateş açtığını duyurdu

Güney Kore, Kuzey Kore'ye ait insansız hava araçlarının sınırı geçmesinin ardından İHA'lara ateş açtı ve onları durdurmak için savaş uçaklarını havalandırdı
Güney Kore sınırı aşan Kuzey Kore İHA'larına ateş açtığını duyurdu

Güney Yonhap haber ajansı, Güney Kore'nin Kuzey Kore'nin son silah testlerinde iki kısa menzilli balistik füze denemesi yaptığını açıklamasından sonra sınırı aşan Kuzey Kore İHA'larına ateş açtığını açıkladı. Ayrıca İHA'ları durdurmak için savaş uçaklarını havalandırdığı belirtildi.

Güney Kore, Kuzey Kore'den iki ülke arasındaki Askeri Sınır Çizgisi olarak bilinen bölgeden geçen insansız hava araçlarını takip etti. Güney Kore Ulaştırma Bakanlığı daha önce yaptığı açıklamada Incheon ve Gimpo havaalanlarından kalkan uçuşların ordunun talebi üzerine askıya alındığını duyurmuştu.

Kuzey Kore'ye ait insansız hava araçları 2017'den bu yana ilk kez Güney Kore hava sahasına girmiş oldu.

Reuters'a konuşan bir bakanlık yetkilisi, askıya alma işleminin Gimpo'da 13.08'de, Incheon'da ise 13.22'de başladığını ve yaklaşık bir saat sürdükten sonra uçuşların 14.10 civarında yeniden başladığını söyledi. Güney Kore, Kuzey Kore insansız hava araçlarının Güney'in hava sahasını ihlal etmesinin ardından uyarı ateşi açtığını açıkladı.

 

 

 

 

 

Kaynak: AA