20 Eylül 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 31.07.2024 20:50 | Son Güncelleme: 31.07.2024 21:33

Haniye suikasti sonrası Netanyahu ilk kez konuştu: İran'ın vekil güçlerine ağır bir darbe indirdik

Hamas lideri İsmail Haniye'nin Tahran'da suikaste uğramasının ardından İsrail Başbakanı Netanyahu'dan ilk açıklama geldi. Netanyahu, Haniye'nin adını geçirmedi ancak "İran'ın vekil güçlerine ağır bir darbe indirdik" dedi
Haniye suikasti sonrası Netanyahu ilk kez konuştu: İran'ın vekil güçlerine ağır bir darbe indirdik

İsrail Başbakanı Netanyahu ise akşam saatlerinde ilk açıklamasını yaptı. Netanyahu, Haniye'den doğrudan bahsetmeden "İran'ın vekil güçlerine ağır bir darbe indirdik" dedi.

Netanyahu ayrıca, "İsrail kendisine saldırganlık gerçekleştirenlere ağır bir bedel ödetecektir. Her türlü tehdide, her türlü senaryoya karşı hazırlıklıyız" diye konuştu. Netanyahu, “her senaryoya hazır olduklarını” ileri sürerek, Gazze’deki saldırıları sonlandırma konusunda içeriden ve dışarıdan baskı altında olduklarını ancak saldırıları sürdüreceklerini kaydetti.

İsrail'i ileride zorlu günlerin beklediğini söyleyen Netanyahu, ülkesinin İran ve eksenine karşı varoluşsal bir savaş içerisinde olduğunu savundu. Netanyahu, konuşmasında, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin İran'da uğradığı suikasta ilişkin herhangi bir değerlendirmede bulunmadı.

Ne olmuştu?

Heniyye, yeni İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın yemin törenine katılmak için Tahran'da bulunuyordu. İran Devrim Muhafızları Ordusu, bugün sabaha karşı yaptığı açıklamada, Heniyye'nin Tahran'da kaldığı konutuna saldırı düzenlendiğini duyurdu.

İran ve Hamas Hareketi suikasttan İsrail'i sorumlu tutarken İsrailli yetkililer olayla ilgili açıklama yapmaktan kaçındı. Heniyye, 6 Mayıs 2017'de Hamas Şura Konseyi tarafından Halid Meşal'in yerine Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı seçilmişti.