20 Eylül 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 04.08.2024 09:31 | Son Güncelleme: 04.08.2024 09:42

Harris, Trump'ın Fox News teklifini kabul etmedi: 10 Eylül'deki tartışmadan kaçıyor

Donald Trump, Kamala Harris'e 4 Eylül'de Fox News'ta canlı yayında tartışmayı teklif etti. Ancak Harris'in kampanyası Trump'ın daha önce anlaşılan 10 Eylül'deki tartışmadan kaçmak için bunu yaptığını öne sürdü
Harris, Trump'ın Fox News teklifini kabul etmedi: 10 Eylül'deki tartışmadan kaçıyor

ABD'de Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump, Demokrat Başkan Yardımcısı Kamala Harris ile 4 Eylül'de Fox News'te tartışmayı teklif etti ancak Harris'in kampanyası Trump'ın ABC'de yayınlanması kararlaştırılan bir tartışmadan geri adım atmaya çalıştığını ileri sürdü.

Trump, cuma günü geç saatlerde Truth Social'da yaptığı paylaşımda, kuralların yeniden seçilme teklifini geri çeken Başkan Joe Biden ile yapacağı ilk münazaraya benzer olacağını söyledi. Ancak Trump, bu kez münazaranın "tam bir arena izleyicisine" sahip olacağını ve savaş alanı olan Pennsylvania eyaletinde gerçekleşeceğini belirtti. 

10 Eylül için anlaşılmıştı

Trump ve Biden 10 Eylül'de ABC News kanalında ikinci bir münazara yapılması konusunda anlaşmış, eski başkan ise bu münazaranın takipçileri arasında en popüler kanal olan Fox'a taşınmasını önermişti. Cuma günü 5 Kasım'daki seçimlerde Demokratların adaylığını garantilemek için gereken delege oylarını alan Harris, cumartesi günü başlangıçta planlanan tartışmaya katılmayı planladığını söyledi.

Sosyal medya platformu X'te "Herhangi bir zaman, herhangi bir yer'in nasıl 'belirli bir zaman, belirli bir güvenli alan' haline geldiği ilginç. Kabul ettiği gibi 10 Eylül'de orada olacağım. Umarım onu orada görürüm" paylaşımı yaptı. Harris'in sözcüsü Michael Tyler, Trump'ın korktuğunu ve kampanyasının "her iki kampanyanın da zaten kabul ettiği" 10 Eylül'deki tartışmadan sonra başka tartışmaları görüşmekten mutlu olduğunu söyledi. Cumartesi günü Trump, Truth Social'da Harris'in "bunu yapmaktan korktuğunu" ve 4 Eylül'de onunla görüşeceğini ya da hiç görüşmeyeceğini belirtti.