19 Eylül 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 21.07.2024 21:48 | Son Güncelleme: 21.07.2024 21:54

Hemen destek toplamaya başladı: ABD'de Harris’in vakti geldi mi?

ABD Başkanı Joe Biden'ın başkanlık yarışından çekildiğini açıklamasının ardından adaylık için yardımcısı Kamala Harris'e destek verdiğini açıkladı. Harris şimdiden destekçi toplamaya başladı
Hemen destek toplamaya başladı: ABD'de Harris’in vakti geldi mi?

ABD Başkanı Joe Biden, başkanlık yarışında kalmak için verdiği çabada umduğunu bulmadı. Sosyal medya hesabından adaylıktan çekildiğini açıklayan Biden’ın bir sonraki hamlesi kimi desteklediğini açıklamak oldu. Biden, X hesabından yaptığı açıklamada yardımcısı Kamala Harris’e adaylık için yarışması konusunda destek verdiğini söyledi.

Biden paylaşımında “Demokrat dostlarım, adaylığı reddetmeye ve görev süremin geri kalanında tüm enerjimi başkanlık görevime odaklamaya karar verdim. 2020'de partinin adayı olarak ilk kararım Kamala Harris'i başkan yardımcım olarak seçmek oldu. Ve bu verdiğim en iyi karar oldu. Bugün Kamala'nın bu yıl partimizin adayı olması için tam desteğimi ve onayımı sunmak istiyorum. Demokratlar, bir araya gelip Trump'ı yenmenin zamanı geldi. Hadi bunu yapalım” dedi ve bir sonraki paylaşımında Harris’in kampanyasına bağış yapılması için çağrı yaptı.

Başkan Biden bu hafta Covid tedavisi için kenara çekilmişken Harris kampanyada çoktan üstlenmişti. Harris, Michigan ve Kuzey Carolina'da mitinglere ev sahipliği yaptı ve Massachusetts'te 2 milyon dolar kazandıran bir bağış toplantısına öncülük etti.

Destek toplamaya başladı

NYT’ye göre Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in destekçileri kısa sürede bağış yapmaya başladı. San Francisco'lu bir avukat ve Demokratların önde gelen bağışçılarından Steve Phillips “Harris, Biden’a yüz çeviren beyaz olmayan seçmenlere enerji verece ve onları heyecanlandıracak” dedi. Harris'in diğer Demokratlara göre büyük bir avantaja sahip olmasının en önemli nedenlerinden biri, Biden-Harris kampanya kasasını kolaylıkla devralabilecek olması.

Biden Harris’i yokladı

NYT bu hafta başkan Joe Biden’ın kampanya yöneticilerinin Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in Donald Trump’a karşı şansını sessizce yürüttükleri bir anketle test ettiğini yazdı. Biden’ın kampanyasının analiz ekibi tarafından Trump’a suikast girişimi öncesinde yaptırılan anketle partinin Biden’ın Trump’la çıktığı televizyon münazarasından bu yana ilk kez yardımcısının aday olarak nasıl bir performans göstereceğini ölçmeye çalıştığına inanılıyor.