08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 04.11.2022 04:30 | Son Güncelleme: 26.01.2023 17:07

Hiç köpeğine sordun mu?

Cadılar Bayramı’nda enteresan ve acıklı bir detay vardı: Kostümlü köpeklerin geçidi. Dünya pet kıyafetlerine bir yılda 5.75 milyar dolar harcadı, bunu el aleme göstermeden olmaz tabii. Peki o köpeklerin söz hakkı olsaydı?
Ali Tufan Koç
Ali Tufan Koç
Mimi ve ‘dim sun’ yani Çin mantısı arabası adlı çalışma
Mimi ve ‘dim sun’ yani Çin mantısı arabası adlı çalışma

Ali Tufan Koç / New York’tan mektuplar

Köpeğini E.T., taco, hamburger, posta kutusu, “Friends” dizisinin meşhur kanepesi, müzisyen Prince ya da para çekme makinesi kılığına sokanı duydunuz/gördünüz mü? Ben geçen hafta Cadılar Bayramı kutlamalarında gözlerimle gördüm. Hatta gözlerime inanamayıp sahiplerine sormaya başladım. Kendisi gibi köpeğini de Prince kılığına sokan, morlara boyanmış arkadaş “Evde ne zaman Prince’in bir plağını koysam, köpeğim Charles kendinden geçiyor, yerde mutluluktan yuvarlanıp duruyor. Kendim için değil, onun için buradayım” diye cevap verdi. Köpeğini taco sandviç gibi dolaştıran çift de “Bizimkinin mahallede en sevdiği yer taco restoranı!” dedi.
New York’ta her yıl yapılan özel kostümlü köpeklerin geçit törenlerinden bazısı sahipsiz hayvan barınaklarına bağış toplamak gibi ulvi bir sebeple düzenleniyor. ‘Haute Dog Howl’oween Parade’, misal, bu törenlerin atası. Geri kalanların büyük bir kısmıysa, en azından bu yıl benim denk geldiklerim, tamamen eğlencesine, ‘şaka’sına ya da ‘selfie’sine. Tompkins Square’de bu yıl 32’ncisi düzenlendi, ertesi gün bir ufak versiyonu Brooklyn Greenpoint’teki McCarren Park’ta yapıldı. Binlerce köpek tanınmayacak hallere sokuldu; TikTok’a altın içerik gibi yağdı. Amazon’dan gelişigüzel sipariş verilmiş mini boy Örümcek Adam kostümü giydirmekten ya da kafasına etrafı ışıklı ve bombeli bir siesta plaj şapkası geçirmekten bahsetmiyorum. Saatler süren bir prodüksiyon bu. The New York Post özellikle bu yıl hem katılımcı sayısı hem kıyafet orijinalliğinde gözle görülür bir artış olduğunu yazdı.