26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 08.09.2022 10:09 | Son Güncelleme: 08.09.2022 12:43

Hillary Clinton yıllarca neden sadece pantolon giydi?

ABD’nin eski first lady'si Hillary Clinton, yıllarca giydiği pantolon-ceket takımlarının arkasındaki gizemi açıkladı
Hillary Clinton yıllarca neden sadece pantolon giydi?

Uzun yıllar süren siyaset hayatı boyunca göz önünde olan 74 yaşındaki ABD’nin eski first lady’si ve dışişleri bakanı Hillary Clinton'ı pantolon dışında görmek neredeyse imkansız. Skandallar başarılar derken Hillary Clinton'un takım elbiselere düşkünlüğü de en az siyasetteki adımları kadar konuşuldu. Clinton, üniversite yıllarındaki hippi hallerinden, siyasete adım attığı günlerde değişen ve onun simgelerinden biri haline gelen renkli üniformaları andıran basitçe dikilmiş pantolon ceket takımları giymeyi çok seviyor. 

Peki neden hiç etek tercih etmiyor? 

Hillary Clinton, eşi Bill Clinton 1993-2001 yılları arasında ABD başkanıyken Brezilya’da katıldığı bir etkinlik sonrasında etek giymekten vazgeçtiğini açıkladı. Brezilyalı bir markanın eteğinden iç çamaşırının göründüğü bir fotoğrafını reklamında izinsiz olarak kullanmasının ardından takım elbise giymeye başladığını söyledi. Söz konusu fotoğraflar medyada ‘Hillary Clinton, iç çamaşırı reklamının yıldızı’ ve ‘İç çamaşırının first lady’si: Hillary Clinton’ gibi başlıklarla yer aldı. Eski first lady reklamları görünce neredeyse hayatının sonuna kadar pantolon giyme kararı aldığını ifade etti.

"Baş edemedim"

Clinton bu olayı şöyle anlattı: ”Basın içeri alındığında ben bir koltukta oturuyordum. Çok sayıda kameraman ve foto muhabiri görüntü çekti. Sonrasında Beyaz Saray fotoğraflarımın reklam panolarında olduğu konusunda alarma geçti. Bacaklarım kapalı oturuyordum. Ama çekilen kareler ve firmanın afişlerinde kullanılma şekli apayrı bir havadaydı.” Bu durumla baş edemediği söyleyen Hillary Clinton giyim tarzını değiştirerek kendisiyle özdeşleşen pantolona geçtiğini açıkladı.