19 Mart 2024, Salı
Haber Giriş: 13.07.2022 16:03 | Son Güncelleme: 13.07.2022 16:25

Hollanda Sağlık Bakanı geceyi evsizler barınağında geçirdi

Hollanda'da Bakan Maarten van Ooijen, kılık değiştirerek evsizmiş gibi davrandı. Ooijen, geceyi evsizler barınağında geçirerek orada kalanlarla sohbet etti
Linkedin/Maarten van Ooijen
Linkedin/Maarten van Ooijen

Hollanda'da Sağlık Bakanı Maarten van Ooijen, evsizlerin sorunlarını yakından gözlemlemek için kılık değiştirerek geceyi Bossche evsizler barınağında geçirdi. Bakan yanına sadece ufak bir çanta ve temiz iç çamaşırı aldı.

Maarten van Ooijen,  Den Bosch'ta evsizmiş gibi davrandı. Pazartesi akşamı kalacak bir yer istemek için Inloopschip barınağının kapısını çaldı. Van Ooijen'in bu gizli planından pek çok kişi haberdar değildi. 

"Normalde duyduğumdan farklı şeyler duydum"

Ziyaretten sadece sosyal barınma merkezi müdürü ile gece vardiyasındaki bir güvenlik görevlisi haberdar edildi. Yaşadıklarını LinkedIn hesabından paylaşan bakan, “Devlet bakanı olmak yerine insanlarla farklı bir şekilde sohbet etmek istedim. Normalde duyduğumdan çok farklı şeyler duydum" sözlerini kullandı. 
 Barınakta kalan diğer kişilerle olan sohbetinden bahseden Oojien, evsizlerin farklı hikayelerinin kendisini etkilediğini söyledi. Oojien, "Hayal edebileceğimden daha dürüst ve hamdı" dedi. 

Hollanda hükümeti, büyük bir binada evsizlere bakmak yıllar için birçok çalışma yaptı ve burayı bir yatakhaneye dönüştürdü. Den Bosch, 2030 yılına kadar evsizlerin olmadığı ilk belediye olmak istiyor. Belediye meclisi üyesi Pieter Paul Slikker, “Belediyenin amacı, bu tür acil durum barınaklarına düşen insanları hızla evlerine geri döndürmek” diye konuştu.